Koncert Senda Pan flute Choir i Bajićevi slavuji

U Nedelji izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture, u prostoru obnovljenog Distrikta 15. septembra u 19 časova nastupiće Senda Pan flute choir, dečiji hor iz Hirošime, pod dirigentskom palicom Hiromicua Šimamota, i novosadski Bajićevi slavuji, koje je osnovala i predvodi Ana Kovačić.

Hor je formiran u aprilu 2011. godine kao nastavak horskog kluba Osnovne škole Senda, a u aprilu 2021. promenio je naziv u Senda Pan flute Choir, i sada ga čini 25 učenika od drugog do šestog razreda, koji su angažovani u muzičkim aktivnostima sa misijom slanja mira iz Hirošime u svet kroz horsko pevanje i sviranje na panovim frulama koje kriju sasvim posebnu priču. Naime, drvo „Kaizukaibuki“ u dvorištu ove osnovne škole, preživelo je eksploziju atomske bombe, ali je nažalost strdalao 2014. godine, pre 70. godišnjice od bombardovanja. Međutim, zahvaljujući naporima mnogih ljudi, drvo je ipak oživelo na pomenutu godišnjicu u formi čak 107 panovih frula. Ovaj instrument igra posebnu ulogu glasnika mira iz Hirošime i od 2015. godine nezaobilazan je deo muzičkih aktivnosti Senda hora.

Bajićevi slavuji su dečji hor koji 25 godina u kontinuitetu širi pozitivnu energiju i ljubav prema muzici. Pored mnogobrojnih koncerata Slavuji su poznati i po dečjoj operi „Šumska kraljica“ F. Štefanovića, mjuziklu „Devojčica sa šibicama“, edukativnom mjuziklu za tinejdzere“TinTok“. Pokretaci su dečje humanitarne akcije „Muzičari velikog srca“.

Partneri koncerta su EU Japan fest i Muzička škola „Isidor Bajić“.

Ulaz slobodan.

Partner Kaleidoskopa kulture je Erste banka

The event is finished.

Oznake:

Datum

15. сеп 2023.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад