Šinobusi / Warm Up

Koncert novosadske grupe Šinobusi, koji je deo „Warm Up” festivala u javnim prostorima, zakazan je za 12. januara u dvorištu Hotela Vojvodina, u 18 časova.

Šinobusi na muzičkoj sceni postoje pune dve decenije. Bend je isprva funkcionisao kao akustični trio, krajem 2002. godine priključila se ritam sekcija, a akustične gitare zamenili su električnim. Do sada su objavili pet autorskih albuma i odsvirali više od 500 koncerata u klubovima i na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Švajcarskoj.

Šesti album je snimljen i trebalo bi da ugleda svetlost dana u proleće 2022. Na albumu se nalazi 11 pesama čiji su autori članovi benda – Milan Korać, Predrag Dmitrović, Đorđe Bubnjević, Nenad Patković i Stefan Stefanović-Gile.

„Warm Up” koncerti desiće se 12. januara na više lokacija u gradu. Lokalni umetnici i bendovi svojim nastupima će najaviti početak godine titule, koja zvanično počinje 13. januara programom u Srpskom narodnom pozorištu, velikim događajem na otvorenom, kao i koncertima na više desetina lokacija.

Ideja je da 12. januara predstavimo Novi Sad kroz muziku i na taj način zagrejemo Novosađane i goste za ono što ih očekuje. Pored grupe Šinobusi, u okviru „Warm Up” festivala koncerte će održati Love Hunters, UV, Dragon’s Fuel, Zbogom Brus Li, Stefan i akustični gadovi, Killo Killo Banda, Klo Klo, Atheist Rap, Plavi ptičić, Gift, i Josip A Lisac.

Oznake:

Datum

12. jan 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 18:45

Lokacija

Hotel Vojvodina
Hotel Vojvodina, Трг слободе, Нови Сад

Organizator

Umetnička asocijacija „Inbox”
X