sitzpinker

Sitzpinker / Zastave budućnosti

Nastup beogradskog benda Sitzpinker biće održan 30. aprila u ponoć, na Sceni 1 u Kreativnom distriktu, u okviru programske celine Zastave budućnosti.

Sitzpinker je beogradski bend koji čine Dunja Mijačić (vokal, sint), Danilo Ilić (gitara), Pavle Trifunović (gitara/bas) i Andrej Mladenović (bubanj). Debitantski EP „Podlo poštovanje” snimili su 2018. godine u Down There Studiju u saradnji sa Urošem Milkićem. Kao jedan od bendova iz HaliGali kolektiva, nastupali su na HaliGali festivalu i pojavili su se na kompilaciji 2019. godine sa singlom „Metanoja”.

U međuvremenu su imali veliki broj koncerata širom Srbije, a kao najveće nastupe izdvajaju koncerte na Arsenal i Beer Festu. Singlovima „Da li”, „Sudan” i „Mustang” najavili su svoj prvi album u saradnji sa nezavisnom izdavačkom kućom Pop Depresija/Kišobran i usput otkrili novi pravac u kojem se bend kreće. Sva tri singla postali su regionalni hitovi, a spotovi su dodatno pojačali ogromna očekivanja od grupe u narednom periodu. Sitzpinker zvuk se možda najlakše može opisati kao indi garažni rok sa primesama šugejza, triphopa i psihodeličnog roka.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

30. апр 2022. - 01. мај 2022.
Završen!

Vreme

23:55 - 01:00

Lokacija

Scena 1, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/