Sophie Daull / Noć književnosti

Sophie Daull iz Francuske učestvovaće na Noći književnosti 17. septembra od 17 do 20 časova u prizemlju SPENS-a, izlog br. 1 (ulaz sa strane kafića Šećer & Soul), u okviru nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture.

Sophie Daull je glumica i književnica, rođena u istočnoj Francuskoj 1965. godine. Studiranje muzike na Nacionalnom konzervatorijumu u Strazburu podstaklo ju je da se bavi mnogim umetničkim praksama. Autorka je romana „Camille, mon Evolee“ (2015), koji je osvojio nagradu za najbolji prvi roman časopisa Lire, „La Suture“ (2016) i „Au Grand Lavoir“ (2018). Radi i u sferi obrazovanja i pedagogije. U okviru književnog programa regiona Il de Frans, nedavno je provela deset meseci koordinišući radionicu pisanja za zatvorenike Pritvorskog centra Melun, 40 kilometara jugoistočno od Pariza.

O knjizi „U velikoj perionici“:

Književnica učestvuje u televizijskom programu, govoreći o objavljivanju svoje prve knjige. Ni ne sluti da njena slika na ekranu u tom času uznemirava zaposlenog na održavanju zelenih površina grada Nožan le Rotru. Odsluživši za zločin počinjen pre trideset godina, gledalac vodi uredan život, a sada se neočekivano suočava sa svojom prošlošću, svojim prestupom i svojom krivicom. Književnica je, naime, ćerka njegove žrtve. I za pet dana dolazi u gradsku knjižaru svog rodnog grada. Od tog trenutka počinje previranje unutar usamljenog: u sredini koja je i banalna i opresivna, on iščekuje susret licem u lice kojeg se i boji, ali od kojeg ne može pobeći.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

17. сеп 2022.
Završen!

Vreme

17:00 - 20:00

Lokacija

Podgrađe Petrovaradinske tvrđave
Београдска, Петроварадин