Spiritual Journey – Duhovno putovanje

„Spirtual Journey – duhovno putovanje” je koncert koji će biti održan 16. septembra u Kulturnoj stanici Svilara u okviru projekta Umetnici.Sad, program Kaleidoskopa kulture.

Duhovno putovanje” je projekat osmišljen kao prvi autorski koncert kamerne i solo muzike kompozitora Igora Andrića. Naziv samog projekta već inicira autorovu želju da tokom koncerta, sa publikom i izvođačima ostvari veoma visok stepen bliskog i intimnog doživljaja, koji bi u svom punom potencijalu predstavljao sinergiju svih prisutnih činilaca događaja.

Aktivnost kroz koju će se ovaj projekat sprovesti nije koncert u tradicionalnoj formi, jer bi takav događaj u velikoj meri umanjio efekat sinergije i ograničio mogućnosti duhovnog uključivanja publike u čitav proces. U tome se upravo ogleda i značaj ovog projekta. Neretko se u današnjim okolnostima govori o mentalnom zdravlju, duhovnom putu ličnosti, o raznim slobodama, te samim tim ovaj projekat će nastojati da prisutne dovede do tačke preispitivanja svih pomenutih aspekata, a sve uz lajtmotiv čitavog događaja, koji će biti citat iz pesme „Reči”  Velimira Živojinovića Masuke.

„Reči? – Gde ima njih tu? I čemu?”

Ovime će publika biti navedena na traženje svoje istine, a sve kroz  „ Duhovno putovanje” koje neće težiti eksplikacijama, nepotrebnim objašnjenjima, već će težiti isključivo unutrašnjem zadovoljstvu, spokojnosti i dostizanju zasebnog cilja svakog prisutnog pojedinca. Univerzalnost ovog projekta se samim tim bavi univerzalnim vrednostima i unutrašnjim duševnim zadovoljstvima.

Program:

1. Trio br. 1 (flauta, violončelo i klavir)

2. Taraf de Haidouks – flauta i harmonika

3. Taraf de Haidouks – (u nastavku samo harmonika)

4. Nabrajalica (klavir)

5. Ego sum abbas – bariton i klavir

6. Trio br. 2

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.
Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

The event is finished.

Oznake:

Datum

16. сеп 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Kulturna stanica Svilara
Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad