Stvaram, znači postojim

Кoncert Petre Spasojević pod nazivom „Stvaram, znači postojim“ održaće se 16. septembra u 20.22 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru nedelje izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Petra Spasojević održaće koncert u kome će se predstaviti kao solista-izvođač klasične muzike, kao izvođač u kamernom triju, klavirskom duu, kompozitor koji izvodi sopstvene kompozicije, korepetitor sa decom i korepetitor zrelim muzičarima.

Za potrebe projekta, Petra Spasojević je uradila klavirsku pratnju popularnih pesama koje će izvoditi Novosadski damski hor, a sviraće i pratnju koju je komponovala srpskim predstavnicama Dečije pesme Evrovizije 2021 Jovani i Dunji, koje će biti gosti koncerta.

Ovaj koncert je spoj između klasične muzike i moderne popularne muzike, koji će pokazati povezanost među muzičarima i pružiti priliku za stvaranje novih veza među umetnicima.

Ovaj projekat je prilika da se svi moji talenti kao umetnika vide kroz jedan koncert, na jednom mestu. Publika će imati jedinstvenu priliku, da čuje više vrsta muzike i sluša umetnike iz zemlje i inostranstva, što će doprineti tome da vidljivost ovog projekta bude veća i na taj način otvoriće se brojne nove mogućnosti za nastupe, kako meni, tako i gostima, što će mi biti dodatna motivacija da nastavim da se usavršavam i izgrađujem kao umetnik.

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

The event is finished.

Oznake:

Datum

16. сеп 2022.
Završen!

Vreme

20:20

Lokacija

Kulturna stanica Eđšeg
Antona Čehova 4, Novi Sad
Internet adresa
https://edjseg.kulturnestanice.rs/en/