Tajni dnevnik Adrijana Mola

Predstava Tajni dnevnik Adrijana Mola, u okviru Novosadskih pozorišnih igara, biće izvedena 9. maja u Pozorištu mladih, sa početkom u 19 časova.

Predstava se proporučuje publici starijoj od 9 godina.
Pozorište Boško Buha, Beograd, Srbija
Autor: Sju Tausend
Režija: Tanja Mandić Rigonat
Kostim: Milena Vasić
Scenograf: Vesna Popović
Kompozitor: Irena Popović Dragović
Igraju: Mladen Lero, Andrijana Oliverić, Stefan Bundalo, Anja Pavićević, Andrej Nježić, Relja Janković, Katarina Gojković, Uroš Jovčić i Zoran Cvijanović
“Tajni dnevnik Adrijana Mola (13 ¾ god.)” je dnevnička proza koja, na urnebesno zabavan način, prikazuje život pubertetlije-intelektualca, koji je često mnogo smešniji čitaocu nego glavnom junaku. Iako je priča smeštena u osamdesete godine prošlog veka – u Veliku Britaniju, u vreme vladavine Margaret Tačer, Adrijanovi problemi su univerzalni, i vremenski, i prostorno. On raste u disfunkcionalnoj porodici, preživljava razvod roditelja i odlazak majke iz porodičnog doma, trpi vršanjačko nasilje, otac mu ostaje bez posla, preživljava patnju i sreću koju donosi prvo veliko zaljubljivanje. Ubeđen je da je veliki pisac u nastajanju i u tome ne mogu da ga pokolebaju ni odbijenice koje stalno dobija od BBC-a, kome uporno šalje svoju poeziju. Predstava Pozorišta “Boško Buha” nastaje sa željom da se i nove generacije upoznaju s ovim neodoljivim junakom, glasom mladih i da zajedno s njim postave neka važna pitanja o odrastanju. U predstavi je zadržan dnevnički – ispovedni ton, pa tako Adrijan s publikom deli svoja najintimnija razmišljanja, vodeći je kroz burne događaje iz svog života kojim defiluju uvrnuti likovi vršnjaka, roditelja, komšija, nastavnika… Rediteljka Tatjana Mandić Rigonat stilski je ovu predstvu odredila kao polifonu monodramu..

The event is finished.

Datum

09. мај 2024.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Pozorište mladih
Ignjata Pavlasa 4 Novi Sad

Kategorija