The Road to the Moon

Plesni performans „The Road to the Moon“ biće izveden 3. oktobra u Kulturnoj stanici Barka, okviru Kaleidoskopa kulture.

The Road to the Moon jeste univerzalna priča o partnerskim i međuljudskim odnosima koja razmatra ne samo zajednicu koja danas postoji i kakva je ona, nego postavlja i sledeća pitanja – Da li su današnje veze moguće i u kom obliku, da li postoji prostor u odnosu koji služi za samorefleksiju, kako se nosim sa koceptom dualnosti, onim drugim u sebi (anima ili animus), šta tražim od drugog, a ko sam ja kao partner i koliko i kako uprkos velikim izazovima današnjice uspevamo da održimo i živimo u zajednici? Da li je partnerski odnos danas moguć i koja je distinkcija u odnosu na odnose pre 30 ili 40 godina?

Projekat The Road to the Moon jeste proces koji se razvija u odnosu na vreme, mesto, publiku i performere. Tokom samog promišljanja i procesa neophodan je kako individualni tako i grupni trud i rad. Ovu svevremensku priču o odnosima smeštamo u sadašnji kontekst, ali promišljamo i rektroaktivno. Služimo se tehnikama i elementima savremenog plesa, kontakt improvizacije i floor work tehnike. Ostvarujemo ne samo kontakt sa sobom, jedno sa drugim, nego i kontakt sa sredinom, zatvorenim prostorom u kom bismo izveli ovaj plesni performans. Čini se da je sve intimno, jer oslobađamo deo nas koji je krhk, slab, povređen, nesiguran, željan blizine, dodira, željan da voli, da se osloni na drugog, da da podršku i iznenadi. Od kvaliteta naših odnosa zavisi i kvalitet našeg života. Želimo da publika prepozna ono što je univerzalno i zajedičko svima nama, a opet da svako za sebe ponese bitnu spoznaju, utisak i/ili osećanje koje je samo njegovo/njeno.

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

The event is finished.

Oznake:

Datum

03. окт 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Kulturna stanica Barka
Čenejska 54, Нови Сад
Internet adresa
https://barka.kulturnestanice.rs/