The Steams & The Sonic Curves

Grčki bend The Steams uz podršku sastava The Sonic Curvesm nastupiće u SKCNS Fabrika, 16. maja, sa početkom u 21 čas.
The Steams četvoročlani sastav sa atinske neo-psych scene koji inspiraciju crpi iz zvuka američkog acid rocka s kraja ‘60-ih godina 20. veka. Takođe, u njihovoj muzici osete se uticaji klasične mistične psihodelije ranih ‘70-ih i sastava poput The Doors odnosno Jefferson Airplane.
Debi album „Wild Ferment“, objavljen 2018. rasprodat je u rekordnom roku, a nedavno je izašlo i reizdanje na belom vinilu. Drugi album „Mild Conquest“, bend The Steams objavljuje 2022. nakon čega su usledili brojni koncerti i turneje kako po Grčkoj tako i Evropi. The Cure, Naxatras, Peter Murphy, The Black Angels, samo su neka od imena sa kojima su delili binu. Dok je u pripremi treći studijski album, The Steams će odraditi još jednu evropsku turneju u sklopu koje će se održati i ovaj nastup.
Kao lokalna podrška nastupiće The Sonic Curves, instrumentalni eksperimentalni jam rock sastav oformljen 2020. godine, čiji članovi su nezasiti stvaranja i istraživanja zvuka. Njihove sirove dugotrajne improvizacije, u skladu sa njihovim imenom, izbegavaju striktnu posvećenost određenom žanru i omogućuju kombinovanje više različitih stilova, kao što su: psychedelic stoner rock, post-metal, prog rock, jazz, noise rock, doom metal i drugi.
Ulaznice za ovaj koncert prodavaće se na dan koncerta na biletarnici Fabrike po ceni od 600 dinara.
Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

The event is finished.

Oznake:

Datum

16. мај 2024.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija