TIŠINA / GRANICA / LINIJA

Samostalna izložba umetnika Loranta Agoštona, pod nazivom TIŠINA / GRANICA / LINIJA, biće otvorena 5. februara u 19 časova, u Galeriji SULUV, a trajaće do 23. februara.

Lorant Agošton rođen u Novom Kneževcu 1970. godine. Slikarstvom i umetnošću se bavi skoro trideset godina. Završio pedagošku likovnu školu, likovni smer, u Segedinu (Mađarska). U istom mestu diplomirao na Univerzitetu Jožef Atila. Magistrirao kao profesor vizuelne kulture. Studije završio u Segedinu kao profesor likovne kulture i geografije (1991-1995), postdiplomske studije kao diplomirani ekolog (1995-1997), master studije kao MA profesor likovne kulture (2010). Član je umetničkih udruženja MAOE (Udruženje Likovnih Umetnika Mađarske od 2004), SULUV (2005). Redovno izlaže u zemlji i inostranstvu. Dosad realizovao tridesetak samostalnih i brojnih grupnih izložbi. Boravio kao rezident u Rimu i Parizu, dobitnik je i više nagrada. Trenutno radi i stvara kao slobodni umetnik u Budimpešti.
Tišina/Granica/Linija
Mreže granica isprepliću naš svakodnevni život. Tipično za čoveka je da želi da sve definiše, da sve precizno obeleži, opiše, iscrtava, oblikuje. Zbog toga stvara mnoge vrste granica (kreira, formuliše), koje pomažu u snalaženju i pružaju određenog stepena sigurnosti. Granice istovremeno razdvajaju i spajaju stvari, drže ih zajedno. Granice imaju mnoge različite osobine, ali jedna osobina je zajednička svima: ta da se menjaju. Tema GRANICA-LINIJA već godinama me zanima i intrigira me. U proteklih pet godina najviše me je zaokupljala obrada i razrada ove teme korišćenjem različitih tehnika i medija (kolaž, tuš, akril, ulje, fotografija, film), a dobila je i dodatni element pod nazivom TIŠINA. Zato je ta „dopuna” bila potrebna, jer od vremena COVID-a i sve veće buke novih ratova u našem okruženju, imamo potrebu za tišinom, barem na kratko, kako bismo čuli svoje unutrašnje glasove.

The event is finished.

Datum

13. феб 2024.
Završen!

Lokacija

Galerija SULUV
Булевар Михајла Пупина 9, Нови Сад
Internet adresa
https://suluv.org/
Kategorija