Transformativna moć otvorenih prostora

Izložba „Transformativna moć otvorenih prostora“ u saradnji sa Sankt Peltenom biće otvorena 1. septembra u Distriktu, a trajaće do 4. septembra. Izložba će biti postavljena u toku otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture.

U okviru projekta „Transformativna moć otvorenih prostora“ susrešće se 6 umetnika iz Dunavskog regiona. Prvo u Kulturnom centru Lames u austrijskom gradiću Sankt Peltenu, a zatim i u Kulturnom Centru LAB u Novom Sadu, a naposletku i u FITT-u u Temišvaru.

Ideja je da se umetnicima pruži mesto, vreme i sredstva da u prirodnom okruženju slobodno i otvoreno promišljaju svoju umetničku praksu, tražeći inspiraciju upravo u zelenim, parkovskim okruženjima ovih kulturnih centara ali i međusobnoj sinergiji.

Nije samo okruženost urbanim džepovima prirode (Sonnenpark – Sunčani park u slučaju Lamesa, Futoški park u slučaju Laba), ono što povezuje ova mesta, takođe im je zajednička dugogodšnja posvećenost negovanju alternativnih i avangardnih umetničkih sadržaja.

Krajnji rezultat videćemo najpre tokom Simpozijuma „Parque De Sol“ u Austriji, a zatim i na Kaleidoskopu kuture 2022. godine.

Kustosi projekta su Andreas Frencl (Andreas Fränzl), Stanko Gagrčin i Alina Sferle.

Umetnici učesnici na projektu su Andrej Julher, Dragana Stojanović, Tomas Nagl (Thomas Nagl), Lia Kvirina (Lia Quirina) i Kristijan Angel (Cristian Anghel).

Projekat je podržan od strane Danube Small Project Fund i Office of the Federal Government of Lower Austria, Section Art & Culture

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Andrej Julher

Oznake:

Datum

04. сеп 2022.
Završen!

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Danube Small Project Fund