klavirsko trojstvo

Klavirsko trojstvo: Vasil Hadžimanov – Bojan Zulfikarpašić – Matija Dedić

Nakon koncerta „Uvertira za mir“, 16. jula u Kreativnom distriktu očekuje nas i koncert „Klavirsko trojstvo: Vasil Hadžimanov – Bojan Zulfikarpašić – Matija Dedić“, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Koncertom će se predstaviti vrhunski umetnici – pijanisti Vasil Hadžimanov, Matija Dedić i Bojan Zulfikarpašić, proslavljeni muzičari sa briljantnim karijerama, brojnim autorskim albumima i nagradama, kao i saradnjama sa najvećim imenima džez i moderne muzike, koji su postavili standarde mešanja modernog džez jezika sa balkanskim muzičkim nasleđem.

Kroz muziku koja spaja nespojivo, ne poznaje granice, raduje se različitostima i prihvata ih kao mogućnost za uzajamni rast, ova trojica muzičara promovisaće vrednosti interkulturalnog dijaloga, zajedništva, razumevanja i pomirenja. Sigurni u svoje korene ovi umetnici ne ostaju zatvoreni u istim, već su naprotiv slobodniji i tolerantniji prema melodijama i muzici tuđeg porekla, fleksibilniji u spajanju tradicionalnog i savremenog. Moto njihove muzike bio bi „jedinstvo u različitosti”, ono što je moto i naše vojvođanske regije i Novog Sada, kao raskrsnice poznate po etničkoj šarolikosti.

Foto: Nebojša Babić

Oznake:

Datum

16. јул 2022.
Završen!

Vreme

22:35 - 23:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Muzička omladina Novog Sada
Internet adresa
https://www.muzickaomladina.org/