Uvodni koncert br. 2 / Festival kamerne muzike

Drugi koncert u okviru Festivala kamerne muzike biće održan 11. septembra u Karlovačkoj gimnaziji, kao deo nedelje izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Projekat „Festival kamerne muzike“ je jedinstven projekat, značajnog vida predstavljanja i izvođenja klasične muzike i predstavlja prvo veče petodnevnog festivala, koji će se 2022. godine održati jubilarni peti put. Osnovni kontekst projekta jeste upoznavanje populacije sa klasičnom muzikom koja će biti predstavljena na malo drugačiji način, u saradnji sa novosodaskim di-džejem Aleksandrom Korom. Jedan od ciljeva prilikom stavaranja ovog projekta jeste da ustanove kulture okrene stavaranju kulturnih sadržaja koji su interesantni što raznolikijoj publici, ali i učestvovanje u razvoju i decentralizaciji publike, kao i predstavljanje novih formi izraza.

Projekat je koncipiran kao ciklus od tri koncerta na Festivalu kamerne muzike, a uvodni koncert br. 2 je drugi od dva dodatna koncerta koja će se održati na pozornicama van Novog Sada i koji će predstavljati uvertiru za Festival kamerne muzike u Novom Sadu. Veoma je važna saradnja Novosadskog duvačkog kvinteta, kao jednog od najprisutnijih i najuspešnijih novosadskih ansambala, sa savremenim kompozitorima. Član Novosadskog duvačkog kvinteta, fagotista Goran Marinković, koji je ujedno i diplomirani kompozitor, će napisati kompoziciju koja će se premijerno izvesti na ova tri koncerta. Kompozicija pisana za duvački kvintet i di-džeja je projekat koji se dosada nije pojavljivao na novosadskoj kulturnoj sceni, i samim tim je jedinstven.

Novosadski duvački kvintet

Ksenija Mijatović Korom – flauta

Veronika Antunović Marić – oboa

Kristijan Boroš – klarinet

Goran Marinković – fagot

Mirko Marić – horna

Aleksandar Korom / DJ Alex – di-džej

Foto: A. Korom

Oznake:

Datum

11. сеп 2022.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Karlovačka gimnazija
Трг Бранка Радичевића 2, Сремски Карловци

Organizator

Novosadski duvački kvintet