Vasil Hadžimanov band sa gostima

Vasil Hadžimanov band sa gostima održaće koncert u Gradskoj koncertnoj dvorani 18. februara, sa početkom u 20 časova.

Vasilove ideje o mešavini balkanskih tradicionalnih narodnih ritmova i melodija sa zapadnim, modernim muzičkim stilovima kao što su džez, funk, world music, u autorskoj muzici predstavljaju sasvim autentičan i nov pristup fjužn i džez muzici. Te ideje su ga podstakle da osnuje bend davne 1995. godine, kada su po prvi put snimili svoju muziku i počeli da nastupaju uživo.

Svaki album Vasil Hadžimanov benda i svaka kompozicija, proglašeni su u Srbiji za umetničko delo od kulturnog značaja za ovu zemlju.

U proteklih 15 godina, Vasil i njegovi muzičari neprekidno nastupaju s velikim uspehom svirajući njegove kompozicije na koncertima i džez, rok i world music festivalima širom Evrope, u Japanu i drugim zemljama.

Vasil Hadžimanov band  nastupao je sa brojnim specijalnim gostima. Neki od njih su među najautentičnijim i najtalentovanijim muzičarima sveta, kao što su: Teodosij Spasov, Marko Đorđević, Toni Kitanovski, Dejvid Bini, Aleksandar Petrov, Baćar Kalaif, Bisera Veletanlić, Brankica Vasić Vasilisa, Zafir Hadžimanov, Senka Veletanlić, Vikluh Skaj, Dado Topić, Najdžel Kenedi, Vlatko Stefanovski…

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj gigstix prodajnoj mreži i na njihovom sajtu.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

18. феб 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Gradska koncertna dvorana
Bulevar cara Lazara 67, Нови Сад
Kategorija

Organizator

Kulturni centar Novog Sada
Internet adresa
https://www.kcns.org.rs/