Vasil Hadžimanov Band

Vasil Hadžimanov Band održaće koncertnu promociju novog albuma „Keyf“, 5. aprila u Gradskoj koncertnoj dvorani, sa početkom u 20 časova.

ULAZNICE

Jedan od najuticajnijih jazz fusion sastava na Balkanu, Vasil Hadžimanov Band, predstavlja svoj novi studijski album pod nazivom „Keyf“.

Ova izuzetna grupa muzičara već dugi niz godina oduševljava publiku širom sveta svojim jedinstvenim zvukom i energijom, a njihov novi album ponovo nam donosi zanimljive muzičke goste, inovativne aranžmane, autentičnu zvučnu estetiku i, kao i do sada, kreativne eksperimente sa različitim muzičkim stilovima i ritmovima.

Album „Keyf“ je osmi studijski album benda i objavljen je u digitalnom i CD formatu od strane hrvatske izdavačke kuće Croatia Records. Sadrži devet pesama u produkciji Vasila Hadžimanova, Marka Perića i Tonija Kitanovskog. Muzičke numere poput naslovne „Keyf“, ali i „Gypsy“, „Afghan Samba“, „Helidoro’s Recipe“, „Mente Pura“, podsetiće sve ljubitelje dobre muzike zašto Vasil Hadžimanov Band svoju muziku izvodi na binama širom sveta i zašto je upravo njihova muzika u Srbiji proglašena umetničkim delom od nacionalnog značaja.

Snimanje i produkciju albuma podržali su Gdi For The Arts i Croatia Records.

Vasil Hadžimanov je muzičar sa jedinstvenim senzibilitetom. Kao pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, neizostavna je karika regionalne jazz scene i pojedinac koji u sebi nosi deo svojih predaka koji su, svako na svoj način, obeležili muzičke prostore Balkana. Oslanjajući se na bogato iskustvo folklora, Vasil Hadžimanov je svakako autor koji je ispravno shvatio poruku svojih prethodnika i, njome inspirisan, pretočio je u autentičan muzički iskaz.

Oficijalni sajt
Linktree
YouTube

The event is finished.

Datum

05. апр 2024.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Gradska koncertna dvorana
Bulevar cara Lazara 67, Нови Сад
Kategorija