velika seoba arhivatora

Velika seoba arhivatora – Državni posao

Ekipa Državnog poslana humorističan način bavi se problemom migracija u regionu u predstavi „Velika seoba arhivatora”. Premijerno izvođenje ove predstave biće upravo u okviru programskog luka Seobe, 8. aprila u 20 časova u Ustanovi za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Mladost” Futog. Ulaznice kupljene za 29. mart, kada je prethodno bila zakazana premijera, važe za novi datum premijernog izvođenja predstave, 8. april. Drugo igranje predstave zakazano je za 9. april. 

U ovom pozorišnom komadu posmatramo, publici poznate likove, Čvarkova, Torbicu i Boškića koji su silom prilika izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) u istureno odeljenje – magacin u malom mestu na Fruškoj Gori. Naši junaci se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u magacinu u kom su prinuđeni i da žive, u kom nema uslova za boravak tri osobe, dok istovremeno ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u „rodnu kancelariju”.

Situaciju dodatno komplikuje menjanje odnosa među likovima, ulaženjem u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko samim tim ostvaruje veća prava u borbi za elementarne egzistencijalne uslove kao što su krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje itd.

Glumačku ekipu i pisce scenarija čine Dejan Ćirjaković, školovani muzičar; Dimitrije Banjac, inženjer tehnologije i Nikola Škorić, profesor istorije. Reditelj predstave je Petar Jovanović.

 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

09. апр 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Ustanova za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Mladost” Futog
Цара Лазара 42, Футог

Organizator

Laureat doo
Internet adresa
http://www.laureat.rs/