Vojvođanski simfonijski orkestar i Narek Hakhnazaryan | Novosadsko muzičko leto 2024.

Vojvođanski simfonijski orkestar i Narek Hakhnazaryan održaće koncert u okviru manifestacije Novosadsko muzičko leto, 21. juna sa početkom u 21 sat, u dvorištu OTP banke (Trg slobode 5, ulaz preko puta parkinga kod SNP-a).

Koncert povodom Svetskog dana muzike – 21. juna
Dirigent: Aleksandar KOJIĆ
Program: B. Smetana, A. Dvořák

Narek Haknazarjan, smatra se jednim od najistaknutijih svetskih violončelista mlađe generacije.  Rođen je u Jerevanu u Jermeniji, u porodici muzičara. Mentor mu je bio veliki Rostropovič. Studirao je u Jerevanu, Moskvi i Bostonu. Sa 22 godine osvojio je prvu nagradu i zlatnu medalju na prestižnom Međunarodnom takmičenju – Čajkovski (2011. godine) i od tada do danas, svojim vrhunskim umećem osvaja i inspiriše publiku i kritiku.
Kao istaknuti međunarodni solista svirao je s impozantnim brojem slavnih orkestara i dirigenata.
S našim Vojvođanskim simfonijskim orkestrom i u našem gradu sviraće prvi put i to čuveni Dvoržakov Koncert za violončelo i orkestar u h-molu.

Prodaja ulaznica, od ponedeljka 3. juna, u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 9h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. On-line rezervacije i kupovina karata (uplata na račun) na linku: www.muzickaomladina.org
Cena ulaznice: 1.000 dinara

*U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Sinagogi s početkom u 21h.

The event is finished.

Datum

21. јун 2024.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Trg Slobode
Трг слободе, Нови Сад
Kategorija