Vojvođanski simfonijski orkestar, Rita Kinka i Robert Lakatoš, maestro Aleksandar Marković / The Best of Novi Sad

Poslednji, od ukupno tri koncerta, koje će Vojvođanski simfonijski orkestar izvesti u okviru Programskog luka „Seobe”, očekuje nas 17. februara u Sinagogi. Orkestar će se još jednom predstaviti zajedno sa dva interpretatora, kao reprezentima najboljih među umetnicima Novog Sada. Rita Kinka, ugledna pijanistkinja, do sada je održala preko 800 resitala, a pored koncertne delatnosti bavi se pedagoškim radom na Akademiji umetnosti Novi Sad kao redovni profesor za glavni predmet klavir. Ovom prilikom će se izvesti Koncert za klavir i orkestar u fis-molu, op. 20 Aleksandra Skrjabina i Koncert za violinu i orkestar br. 1 u fis-molu, op. 14 Henrika Vjenjavskog, poznatog poljskog violiniste, pedagoga i kompozitora, a izvešće ga Robert Lakatoš, violinista dobro poznat novosadskoj publici. Svetski umetnici i kritičari često za Lakatoša kažu da je jedan od najperspektivnijih violinista svoje generacije, što on sa uspehom i dokazuje brojnim nastupima na svetskoj muzičkoj sceni i osvajanjem prvih nagrada na velikim međunarodnim violinstičkim takmičenjima.

Na repertoaru će se još naći Balkanska fantazija, delo istaknutog novosadskog kompozitora Stevana Divjakovića, a za sam kraj Vojvođanski simfonijski orkestar će izvesti Poemu ekstaze (Simfonija br. 4) Aleksandra Skrjabina, jedno od najuspešnijih dela kompozitorovog zrelog stvaralačkog perioda.

Orkestar će voditi njegov šef dirigent, maestro Aleksandar Marković, umetnik neverovatnog dara da od zvuka stvori ono najuzvišenije – muziku. 

Prodaja ulaznica počinje uskoro u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) svakog radnog dana od 9 do 13h i online na ovom linku po ceni od 1000 dinara i popustom od 50% za đake, studente i penzionere. 

Neophodno je da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata uz ulaznicu na koncert. Na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Foto: Srđan Doroški

Oznake:

Datum

17. феб 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Sinagoga
Sinagoga, Јеврејска, Нови Сад

Organizator

Vojvođanski simfonijski orkestar
Phone
021 / 66 22 731
Email
vsimfonic@gmail.com
Internet adresa
https://www.vso.org.rs/