Vreme i vaseljena

Spektakularna izložba pod naslovom „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” predstavlja svojevrsno putovanje od tame do svetlosti, haosa do kosmosa, kroz multimedijalni spoj digitalnog i analognog umetničkog izraza. 

Možete je posetiti od utorka do subote, od 12 do 20 sati u Studiju M, po cenama od: 300 dinara za pojedinačne posete, 200 dinara za grupne posete (više od petoro ljudi), dok porodična ulaznica iznosi 1000 dinara. Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz.

Uokvirena pričom o trajanju, ova izložba vodi nas putem razvoja civilizacije, a kulminira u otvaranju koda Milutina Milankovića otkrivajući tajnu utkanu u samo vreme. Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je dr Dušan Jovović, autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac Milankovićevog života i dela, kojim se bavi više od 50 godina.

Novi Sad kao Evropska prestonica kulture jedinstven je po svojoj platformi „Doček“, koja prelazak između dve kalendarske godine obeležava kroz mnoštvo događaja, koji ceo grad vide kao scenu. Filozofija ovog luka je jedinstvo u različitosti, (su)život u dualnosti – između dva kalendara, dana i noći, svetlosti i tame, zvuka i slike, prošlosti i budućnosti, tradicije i savremenih tehnologija, koje povezuje jedinstvena energija.

Tako „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu“, može se reći, predstavlja čitavu ideju „Dočeka“ u jednom događaju, posredstvom inovativne 3D maping tehnologije i analognih likovnih elementima u vidu skulptura i instalacija.

Događaj će biti organizovan u skladu sa epidemiološkim uslovima i merama koje budu aktuelne u trenutku održavanja događaja. Na događajaju će biti neophodno nošenje maski i držanje distance. 

 

Foto: Jelena Ivanović

Oznake:

Datum

13. јан 2023.
Završen!

Vreme

12:00 - 20:00

Lokacija

Studio M
Ignjata Pavlasa 3, Novi Sad
Internet adresa
https://www.facebook.com/Studio-M-130415753723902/

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Pokrajinska vlada Vojvodine
Internet adresa
http://www.vojvodina.gov.rs/