vremenska kapsula

Vremenska kapsula

Interaktivna predstava i performans „Vremenska kapsula” biće održana u ulici iza Kulturne stanice Liman , 1.  septembra u 20 časova i 2. septembra u 21.15 časova, u sklopu otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture.

Koristeći umetnost kao sredstvo izražavanja, kroz radionice pevanja, pokreta, plesa i glume, performans nastaje na osnovu višemesečnog istraživanja na temu „Vremenske kapsule”. Učesnici projekta uzimaju bitan trenutak, događaj ili problem iz života vezan za prostor i lokaciju „velikog Limana” i pretvaraju ga u živu sliku na sceni performansa.

Budući da se centar kulture u Novom Sadu razvija sve više na lokaciji današnjeg Kreativnog distrikta, realizacija glavnog performansa je na teritoriji nekadašnjeg velikog Limana kao „mesta gde se susreću industrijsko nasleđe i savremeno stvaralaštvo”.

Cilj performansa i radionica, nije pobediti već probati, osvestiti i naučiti. Gledalac – izvođač, glumci i publika, glumeći svoj „život” vežbaju delovanja u realnom životu i kroz pozorište uviđaju moguće posledice svog delovanja, ali i istovremeno otkrivaju moguće taktike i strategije.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Stavrography

Oznake:

Datum

02. сеп 2022.
Završen!

Vreme

20:00 - 21:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад