vroom

VROОOM

IZMENA / Zbog nepovoljnih vremenskih uslova i veoma zahtevne produkcije koncert benda Vrooom se odlaže za 3. septembar u 23.30 časova.

U okviru nedelje otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture nastupiće grupa Vrooom iz Beograda na Muzičkoj sceni 2, u Distriktu.

Nakon 150 nastupa u 13 država, uz 37 festivalskih nagrada u muzičkim predstavama Dogvil i Jami distrikt, grupa VROOOM ponovo svira i van pozorišta.

Od 1999. do 2011. objavili su pet albuma. Singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada.

Dobitnici su brojnih priznanja („Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku“ 2013. godine, nagrada „Davorin Popović“ i „Izvođač godine TV Metropolis“ 2006.između ostalih).
Od 2017. god. svoju muziku izvode kao deo predstave „Jami distrikt“, koja je do sada odigrana preko 90 puta u 13 drzava uz 33 festivalske nagrade.

U okviru otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture biće održani koncerti na chill bini u Kreativnom distriktu od 1. do 4. septembra. Nastupiće sledeći izvođači:

Ceo muzički program u toku otvaranja Kaleidoskopa kulture pogledajte na ovom linku.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

03. сеп 2022.
Završen!

Vreme

23:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/