Why Frets? Instalacija, predavanje, koncert

Antifestival 2K+
KCVMC
Slobodan ulaz
Marko Ciciliani – Why Frets?
instalacija, predavanje, koncert
Projekat „Why Frets?“ se temelji na izmišljenoj istoriji električne gitare predstavljenoj iz perspektive 2083. godine. Marko Ciciliani je konstruisao ovu istoriju kroz „speculative storytelling“ kako bi dekonstruisao višestruka značenja ovog instrumenta, sa ciljem da na njega baci drugačije svetlo. Sva tri dela – instalacija, multimedijalni koncert i predavanje-performans – međusobno se nadopunjuju kao neka vrsta transmedijalnog pripovedanja gde svaki deo referiše na zamišljenu istoriju iz drugog ugla, ali svaki može stajati i sam za sebe.
9-11. maj – Zvučna instalacija „Why Frets? – Tombstone“
9. maj u 18h – otvaranje instalacije i predavanje sa performansom „Why Frets? – Requiem for the Electric Guitar“
11. maj u 21h – koncert „Why Frets? – Downtown 2083“
Više o celom konceptu:
www.ciciliani.com/why-frets
——————Marko Ciciliani je kompozitor, intermedijalni umetnik i izvođač. Fokus njegovog umetničkog rada leži u komponovanju performativne elektronske muzike, uglavnom u audiovizuelnom kontekstu. Interaktivni video, svetlosni dizajn i laserska grafika često igraju sastavni deo u njegovim kompozicijama, kao i elementi ergodičnosti ili transmedijskog pripovedanja i spekulativne fabulacije.
Ciciliani je profesor kompjuterske muzičke kompozicije i dizajna zvuka na Institutu za elektronsku muziku i akustiku (IEM) Univerziteta za muziku i scenske umetnosti u Gracu. Osmislio je i vodio umetnički istraživački projekat GAPPP od 2016. do 2021. u kojem je sa timom umetnika/istraživača istraživao umetnički potencijal elemenata iz kompjuterskih igara u kontekstu eksperimentalne audiovizuelne kompozicije.

The event is finished.

Datum

09. - 11. мај 2024.
Završen!

Vreme

18:00 - 22:00

Lokacija

Kulturni centar Miloš Crnjanski