Xanadu / Zastave budućnosti

Koncert hip-hop zvezde Xanadu-a biće održan 30. aprila u Kreativnom distriktu, na Sceni 2, u okviru trodnevnog događaja Zastave budućnosti.

Xanadu je Uroš Maksimović, kantautor iz Beograda, inače diplomirani grafički dizajner sa interesovanjem ka muzici i audio-video produkciji. Osnivač je YouTube kanala Matični brod na kom, pod različitim autorskim imenima, nezavisno objavljuje svoju muziku od 2018. godine. Bio je član funk/soul dua „Srcolomci“, a od 2019. godine započinje solo muzičku karijeru kao Xanadu. Trenutno zapaženije pesme su mu „Kopenhagen“, „Bilo bi nam fino (da sam latino)“ i „Džemp“.

Žanrovski varira od hip-hopa do elektro fanka, a teme njegovih pesama su često ljubavne i društvene, sa uvek prisutnom dozom humora. Karakteristično za njega jeste što sam pokriva sve faze stvaralačkog procesa – od pisanja tekstova, komponovanja, miksovanja i masteringa pesama, pa sve do koncipiranja, režiranja i montiranja njegovih spotova.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Nemanja Knežević

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

19:00 - 20:00

Lokacija

Scena 2, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/