yusyus

YusYus / Zastave budućnosti

Nastup audio/vizuelnog dua YusYus zakazan je za 30. april, u Kreativnom distriktu, na Sceni 4 u 22 časa, kao deo programske celine Zastave budućnosti.

YusYus je audio/vizuelni duo, koji iz zajedničke ljubavi prema minimal synth muzici osnivaju Nemanja Stojanović (Neomodern) i Aleksandra Pavlović. Duo je koncertno aktivan od 2013. i vrlo brzo su osvojili publiku nastupima u Srbiji i Evropi, svirajući na koncertima u Briselu, Amsterdamu, Madridu, Beču, Budimpešti, Zagrebu, Beogradu i Exit festivalu.
Do sada su nastupali rame uz rame sa: Molčat Doma, Soft Metals, Xeno & Oaklander, Die Selektion, Peine Perdue, Ron Morelli, što potvrđuje njihov kvalitet i epitet koji nose kao mama i tata modernog minimal synth-a sa prostora Ex-Jugoslavije.
Za vizuelni aspekt je zaduzen „Kitsch-Nitsch” dizajnerski duo iz Ljubljane, i forograf Filip Rađenović.
Trenutno rade na svom novom albumu koci ce producirati Sam Perry iz sastava Dog Power, album će se naći fizičkoj formi, ploči, a uskoro će biti i objavljen lejbl za koji izdaju album.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

22:00 - 23:00

Lokacija

Scena 4, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/