međunarodni filmski festival Uhvati film

20. Међународни филмски фестивал „Ухвати филм”

Јединствени међународни филмски фестивал „Ухвати филм“ који се бави тематиком инвалидности биће одржан од 12. до 16. октобра у Културном центру Новог Сада. Фестивал се реализује у оквиру програмског лука Друга? Европа, а отварање је заказано за 12. октобар од 18 до 21 час.

„Ухвати филм“ једини је филмски фестивал о инвалидности у Војводини. Након Новог Сада, издање има и у Ријеци, Бањалуци и Котору, у сарадњи са партнерима из ових земаља. Међународног је карактера јер приказује филмове из свих крајева света по избору стручног жирија.

Овогодишње издање, 20. по реду, садржи:

филмски програм: пројекције филмова до 30 минута на тему инвалидности високог уметничког квалитета, иновативних филмских формата и различитих жанрова: документарни, анимирани и играни.

пратећи програм: уметничко стваралаштво ооба са инвалидитетом и трибине.

Улаз на све програме је слободан.

Поред тога што се одржава у простору који је приступачан особама са физичким инвалидитетом, сви филмови су титловани, а говорни садржаји превођени на знаковни језик.

Планирано је да део филмског програма буде синхронизован, чиме је „Ухвати филм“ једини фестивал у земљи чији је део филмског програма приступачан за особе са сензорним и моторичким инвалидитетом.

Више информација о фестивалу можете погледати на званичном сајту Фестивала или их контактирати путем мејла uhvatifilm@gmail.com.

Фото: М.Томић

 • 00

  Дана

 • 00

  Сати

 • 00

  минута

 • 00

  секунди

Ознаке:

Датум

12. Октобар 2022.

Време

18:00 - 21:00

Локација

Културни центар Новог Сада
Католичка порта 5, Нови Сад

Организатор

Креативно афирмативна организација „Парнас”
Интернет адреса
www.kaoparnas.org

Остали организатори

Културни центар Новог Сада
Интернет адреса
https://www.kcns.org.rs/
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.