NS ALT live

На великој бини највеће алтернативне институције у граду 22.12.2023. представиће се пет бендова од којих сваки својим аутентичним уметничким приступом пружа нове увиде у музичко стваралаштво обухваћено јединственим појмом АЛТЕРНАТИВА.
Алтернатива је више од жанра, а то својим примером доказују:

Short Reports

Short Reports је Арт Пaнк бенд из Новог Сада. Формиран прво као дуо, после једног албума, 70 концерата и фестивала по региону и Европи, бенд постаје трио, додајући клавијатуру у свој сонични спектар. Тематски аналитични и интроспективни текстови које пише Немања, прожимани контрапункт инструменталним деоницама и чврстим грувом, добијају своју нову форму након три године истраживања, које и даље траје. Жанровски неограничен, али исто тако децидан и гласан бенд, Short Reports је у саставу:
Немања Велимировић – Гитара/Вокал
Катарина Мијаиловић – Клавијатура/Вокал
Александар Миловановић – Бубањ

Sonas
Прогресивни поп музицки бенд који комбинује електронски звук, занимљиве бубњарске ритмове и мелодицне вокалне линије. Сонас је инспирисан разлицитим културама. Та љубав се изразава кроз фузуију звука где се спајају модернизам и древност, утицаји истока и запада и где кроз песме доминира мултилингвални израз. Иако је енглески језик најзаступљенији, текстови су писани и на арапском, спанском и српском. Концертно веома активан бенд, у последњих годину дана свирао је на многим престижним фестивалима широм Балкана и Европе.
Дуо чине:
Сара Вулетић – Клавијатура/Вокал
Бранко Поповић – Бубањ

Kruz Roudi

Kruz Roudi на домаћу алтернативну сцену доноси мешавину музичких праваца и освежени гитарски звук са индие и фанк елементима. Бенд је основан крајем 2021., концертно је активан од јесени прошле године, а чине га три веома различита карактера, која су у студију и на бини у савршеној хармонији. У “штеку” имају припремљен албум првенац, који ће у наредном периоду излазити сингл по сингл, а који се за сада може чути само уживо.
Састав чине:
Младен Ракић – вокал/гитара
Немања Ђорђевић – бас гитара
Данило Миливојевић – бубњеви

Jolly Litllle Bunch
Бенд у својој досадашњој каријери бележи запаженије наступе на EXIT фестивалу (Фусион стаге ацт, 2023.), концертима у Булевар Букс књижари, новосадском клубу Трема, Лазино Теле и Фирчи Тинк Танк Студио.
Jolly Litllle Bunch чине:
Марко “Рамон” Вановић – Бас гитара
Никола Вучетић – Бубњеви и пратећи вокал
Драгутин Шуковић – Гитара и главни вокал
Димитрије Младеновић – Клавијатуре и пратећи вокал

Прљава Фреквенција
Прљава Фреквенција је бенд сачињен од пет младића окупљених око исте идеје, из чисте љубави према музици.
Бенд је почео са радом на лето 2020. године као трио, а у пролеће 2021 се употпуњује (на садашњи) петлочлани састав и од тад се пуном паром посвећују стварању песама и спремању за уживо наступе.
Себе сврставају у корпус модерних алтернативних рокенрол састава, изразите енергије и бунтовности коју несумњиво показују на наступима.

Почетак концерта је у 20.00 ч, улаз је 500 динара. Карте се купују на улазу на дан концерта. Видимо се!

НС Алт, удружење чији је циљ промоција и афирмација алтернативних стваралаца из Новог Сада и околине, своје активно деловање у овој години крунише завршним концертом у сарадњи са СКЦНС Фабриком.

The event is finished.

Ознаке:

Датум

22. Децембар 2023.
Завршен!

Време

21:00 - 23:00

Локација

Студентски културни центар Фабрика
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад
Категорија