Аги и Ема

Едукативна представа за децу „Аги и Ема” одржаће се 21. новембра у Културној станици Барка.

Аги је усамљени дечак који се сели у нову кућу чак деветнаести пут. Мама и тата не обраћају пуно пажње на њега. Ако бисте питали Агија, рекао би вам да мама и тата не би приметили чак ни да Аги поразбија све ствари по кући! Срећом, у новој кући Аги открива таван, а на тавану… На тавану живи Ема…

Представа „Аги и Ема“ представља драматизацију истоименог кратког романа Игора Коларова, сада већ дечијег класика, аутора дела које је већ годинама у саставу лектире за основну школу.

Представа се служи тзв. театром објеката који се креће у правцу савремених светских трендова у луткарству, што је новина у српском театру, с обзиром на то да се луткарство не изучава на нашим академијама. Театар објеката је важан за децу у публици јер скреће пажњу на то да било шта може бити играчка, да деца са било чим што имају око себе могу да се заиграју и да предмети могу да постану нови лако оживљени ликови.

Представа се изводи пре свега за публику узраста од седам до тринаест година, али и за родитеље и наставнике. На тај начин, ученици и наставници упознаће се са једним новим позоришним изразом, али и добити подстицај за нова читања и интерпретације романа „Аги и Ема“ и позоришта уопште.

Режија: Соња Петровић

Драматизација: Мина Петрић

Композитор: Здравко Петровић

Играју: Срђан Кнер, Симонида Мандић, Анета Туцаков и Растко Мићић

Музички сарадници: Јожеф Ритер и Вук Поповић

Техничка подршка: Иван Дунђерски и Имре Макра

Фотограф: Чаба Микуш

Представа је предвиђена за децу старију од 7 година.

Ознаке:

Датум

21. Новембар 2022.
Завршен!

Време

12:30 - 13:15

Локација

Културна станица Барка
Ченејска 54, Нови Сад
Интернет адреса
https://barka.kulturnestanice.rs/