Аги и Ема / Подграђе

Представа за децу „Аги и Ема” одржаће се 18. септембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве, у оквиру Калеидоскопа културе.

Представа „Аги и Ема“ представља драматизацију истоименог кратког романа Игора Коларова, сада већ дечијег класика, аутора дела које је већ годинама у саставу лектире за основну школу.

Представа се служи тзв. театром објеката који се креће у правцу савремених светских трендова у луткарству, што је новина у српском театру, с обзиром на то да се луткарство не изучава на нашим академијама. Театар објеката је важан за децу у публици јер скреће пажњу на то да било шта може бити играчка, да деца са било чим што имају око себе могу да се заиграју и да предмети могу да постану нови лако оживљени ликови.

Представа се изводи пре свега за публику узраста од седам до тринаест година, али и за родитеље и наставнике. На тај начин, ученици и наставници упознаће се са једним новим позоришним изразом, али и добити подстицај за нова читања и интерпретације романа „Аги и Ема“ и позоришта уопште.

Режија: Соња Петровић

Драматизација: Мина Петрић

Композитор: Здравко Петровић

Играју: Срђан Кнер, Симонида Мандић, Анета Туцаков и Растко Мићић

Музички сарадници: Јожеф Ритер и Вук Поповић

Техничка подршка: Иван Дунђерски и Имре Макра

Фотограф: Чаба Микуш

Представа је предвиђена за децу старију од 7 година.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Ознаке:

Датум

18. Септембар 2022.
Завршен!

Време

20:00 - 20:45

Локација

Подграђе Петроварадинске тврђаве
Београдска, Петроварадин