bgko

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Чувени Barcelona Gipsy balKan Orchestra одржаће концерт 6. марта у Хали 1 Новосадског сајма. Атрактивни музички и сценски наступ заказан је за 20 часова и реализује се у оквиру Сеоба душа.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra је бенд који својом музиком спаја џез, ромску, клезмер и друге врсте музике, а утицаје црпи из тонова Источне Европе, Јужне Америке, Шпаније и Блиског истока, од вечног класика Северне Македоније „Море Сокол Пие” до сицилијанског фолклора у „Cu Ti Lu Dissi”.

 

Њихова изведба чувене ромске песме Ђелем, ђелем на Јутјуб платформи са више од 145.000 пратилаца, броји скоро 22 милиона прегледа. И сами чланови бенда потичу са различитих крајева света (Србија, Француска, Грчка, Италија, Шпанија и Украјина), а у састав укључују и номадске, ротирајуће музичаре.

Овај интернационални бенд обишао је више од 40 земаља својим наступима, а овога пута у Европској престоници културе на прави начин обогаћују дух Сеоба.

Места на догађају су искључиво стајаћа, а улазнице су у продаји у целокупној Gigstix продајној мрежи и на њиховом сајту, као и на благајни Новосадског сајма где ће се карте продавати за све догађаје од 17 до 20 сати.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Фото: Јорди Оливер

Ознаке:

Датум

06. Mar 2022.
Завршен!

Време

20:00

Локација

Хала 1 Новосадског сајма
Hajduk Veljkova 11, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/