Bits and Bytes

Изложба „Bits and Bytes” биће отворена 1. септембра у простору Биро у Дистрикту, и трајаће до 8. септембра.

„Bits and Bytes” претвара галеријски простор у Простор немогућег сусрета, у ком дигитални и физички елементи равноправно конституишу стварност. Рад је грађен на колективно носталгичном, и живо комуницира са сећањем и њему својственим емотивним стањима.

Frank Sinatra, конструисан уз помоћ вештачке интелигенције, и приказан као холограмска (Peppers Ghost) пројекција за физички присутним инструментом, изводи нумеру о свом капацитету да изазове аутентично емотивно искуство упркос својој појавној несавршености.

Генерисан као оживљена фотографија, а не као хипер-реалистични „deep fake”, рад покушава да избегне замку техничког визуелног савршенства као носиоца уверљивости. Ослања се на глас, музику, речи нумере, мирис, сопствену просторност, амбијент и сећање, у покушају да оствари смислену, стварну емотивну реакцију код публике.

Галерија 12 је трансдисциплинарни студио за нове медије, у чијем фокусу се налази стварање савремених садржаја који спајају уметност, медије, науку и технологију. Под једним кровом окупља таленте из најразличиијих области, међу којима су уметници, кустоси, архитекте, програмери, инжењери и роботичари. Овај колектив производи јединствена музејска, галеријска и комерцијална искуства, као и дигиталне садржаје и софтверска решења. Међу последњим подухватима Галерија 12 налази се развијање и производња изложби за Музеј будућности у Дубаију.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

 

Ознаке:

Датум

07. Септембар 2022.
Завршен!

Време

21:00 - 22:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Аустријски културни форум Београд
Интернет адреса
https://www.facebook.com/AustrijskiKulturniForum
X