božo vrećo novi sad

Божо Врећо и Един Карамазов – Lachrimae

Изврсни извођач, аутор и композитор севдалинки, срцепарајуће љубавне лирике Босне и Херцеговине, Божо Врећо, одржаће концерт у оквиру програмског лука Сеобе, 15. марта са почетком 18 часова и у 20.30 часова, у Градској концертној дворани.

Овај лирски тенор са огромним вокалним распоном изазива олује ентузијазма и инспирације код своје публике. Доказ о томе су распродане познате концертне хале, позоришне сале, те сакрални објекти у којима наступа широм Еуропе и свијета.

Са својим првим сарајевским бендом „Халка” објављује 2 албума: „Халка” и „О љубави”. Убрзо се фокусира на соло каријеру и издаје свој сопствени албум „Мој севдах”, на ком је, поред интерпретација познатих севдалинки и његова прва ауторска композиција „Лејлија”, песма посвећена његовој вољеној мајци. „Лејлија” доживљава невиђени успех и поставља стандард и његов препознатљив печат у писању и интерпретирању ауторске севдах музике, што га инспирише у наставку стварања посве нове љубавне поезије, опеване на његовом четвртом, досад најтиражнијем албуму „Пандора”, издатом у Бриселу. Његов пети албум „Мелек” објављен је у јулу 2018. године, а шести „Lacrimae” заједно са Едином Карамазовим у септембру 2020, оба издата у сарадњи са Croatia Records.

Божина a cappella изведба је искуство, које све који га слушају, оставља без даха. „Уметник анђеоског гласа, који лијечи душе и отвара срца” је слика Боже Вреће, онако како га славни New York Times описује.

Божо Врећо и Един Карамазов представиће новосадској публици нови студијски албум Lachrimae.

Улазнице се купују на продајним местима компаније Gigstix или путем званичног сајта на линку.

За улазак на концерт неопходан је зелени сертификат или негативан тест на коронавирус, а обавезно је ношење маске током трајања концерта.

Фото: В. Величковић

Ознаке:

Датум

15. Mar 2022.
Завршен!

Време

18:00

Локација

Градска концертна дворана
Булевар цара Лазара 67, Нови Сад
Категорија