carbon based

Carbon Based Lifeforms / Дани утопије

Шведски дуо Carbon Based Lifeforms, познат на амбијенталној psytrance сцени, наступа 3. септембра у 22 часа у Лиманском парку, у оквиру отварања програмског лука Калеидоскоп културе.

Уз CBL ће те вечери наступити и познати домаћи ди-џеј Брка од 19 часова до 21.45, а након њега Burnstone Fireshow од 21.45 до 22 часа и од поноћи Тапан.

Carbon Based Lifeforms, животни облици засновани на угљенику (CBL), су Јоханес Хедберг и Данијел Вадестрид, обојица рођени 1976. године са седиштем у југозападној Шведској. Упознали су се када су обојица имали по 15 година и још увек су радећи срећно, заједно, више од 25 година касније. Сам CBL је формиран 1996. године, као изданак из других пројеката, али је убрзо постао њихова фокусна тачка, што је кулминирало њиховим првим издањем „mp3.com“ 1998. године.
Дуо је 2002. потписао уговор са прослављеном издавачком кућом „Ултимае“ из Лиона и од тада објавио шест званичних албума у ​​пуној дужини: „Хидропонска башта“ 2003, „Свет спавача“ 2006, „Интерлопер“ 2009, „Двадесет три” 2012.

Године 2014. напустили су Ултимае и постали независни и објавили: „Напуштени“ у 2018, „Stochastic“ у 2021.

Јоханес и Даниел су себи поставили циљ да споје земљу и свемир у својој музици. Користећи комбинацију природе и технологије као главне инспирације за свој рад, воле да представљају и једно и друго, позитивне и негативне ефекте, до којих ова сарадња може довести, укључујући и негативне утицаје које неисправна технологија може имати на животну средину. Јоханес често ствара градећи блокове звукова и хармонија и могао би срећно да подешава звукове заувек, док Данијел развија ритмове и обликује идеје у нумере.

CBL су често присутни међу хедлајнерима највећих psytrance фестивала широм света. Године 2009. наступили су у „Космонови“, планетаријуму у оквиру Стокхолмског музеја Природна историја, са позадином слика инспирисаних природом из целог света. Након тога су наступили са Међународном свемирском станицом која је водила у импровизовани обилазак Сунчевог Система.

Цео музички програм у току отварања Калеидоскопа културе погледајте на овом линку.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

03. Септембар 2022.
Завршен!

Време

19:00

Локација

Лимански парк
Limanski park, Булевар деспота Стефана, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/