ChoreoChroma

Кроз партнерску сарадњу Спомен-збирке Павла Бељанског, плесног удружења „Лукода“ из Луксембурга и Фондације „Bewegend Beeld“ из Ротердама, развијен је пројекат ChoreoChroma, идејно настао како би повезао две Европске престонице културе: Нови Сад и Еш (Луксембург).

Током програмског лука Будућност Европе, 9. априла ће се приказати резултати рада младих са уметницима кроз својеврсни „work-in-progress“ перформанс. У предвиђеној радионици, која ће се одржати у Спомен-збирци Павла Бељанског, публика ће бити медијатор у демонстрацији истраживачког процеса и едукативне методологије, оснажени кроз активну партиципацију у интерпретацији наслеђа и медијацији. Предвиђене су и интензивне радионице четири иснострана уметника са групом младих, са циљем отварања уметничког дијалога, подстицања запитаности и креативности, као и проналажења заједничке уметничке нити.

Током 2021. године уметници су започели истраживачки процес којим се преиспитују границе различитих форми уметничког изражавања с полазиштем у слици Саве Шумановића „Доручак на трави” из Спомен-збирке Павла Бељанског и оформљена је иницијална група младих с којима ће професионалци сарађивати у Новом Саду. Финализација и уметничких и едукативних активности пројекта реализоваће се 2022. године у Новом Саду, Ешу и Ротердаму.

Ознаке:

Датум

09. Април 2022.
Завршен!

Локација

Спомен-збирка Павља Бељанског
Трг Галерија 2, Нови Сад
Интернет адреса
https://beljanskimuseum.rs/

Организатор

Спомен-збирка Павла Бељанског
Интернет адреса
https://beljanskimuseum.rs/

Остали организатори

Плесно удружење „Лукода" (Луксембург)
Фондација „Bewegend Beeld"
Плесно удружење „Лукода" (Луксембург)
Фондација „Bewegend Beeld"
Плесно удружење „Лукода" (Луксембург)
Фондација „Bewegend Beeld"