Дечији хор „Звончићи” / Град књиге

Наступ дечјег хора „Звончићи” биће одржан 17. септембра у 16 часова у Амфитеатру на СПЕНС-у, у оквиру Калеидоскопа културе.

Дечији хор „Звончићи“ основан је у фебруару 1996.године у Новом Саду, са жељом да уз дечије песме и музику окупља најмлађе, усађује им љубав према музици уз дружења и наступе, као и да успостави темеље хорског певања у нашем граду. Од 1996.године до сада, хор је учествовао на готово свим манифестацијама које је град Нови Сад организовао, као и на многим наступима изван града. Данас, након што се осврнемо на досадашњи рад хора, можемо рећи да су „Звончићои“ под диригентском палицом Олге и Банета од свог оснивања, заједнички оставрили многе циљеве и успоставили темеље хорског певања у Новом Саду, који се и данас негују.

Дечији хор „Звончићи“ броји око 30 чланова узраста од 4 до 12 година, са којима су од самог оснивања радили Олга Живковић и Бранко Ружичин, дугогодишњи музички педагози. Раду дечијег хора 2016 године придружује се Катарина Ружичин, професор хармонике, као асистент, да би 2017. године наставила самосталан рад.

Иза 26 година постојања Звончића стоји 8 снимљених албума са дечијим песмама, један албум са духовном музиком и један са тамбурашким оркестром РТВ Војводина са староградским песмама, сарадња са реномираним композиторима, многобројни наступи и признања, успеси наше деце на домаћим и светским такмичењима, хуманитарне акције, видео спотови, фотографије.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

17. Септембар 2022.
Завршен!

Време

16:00 - 16:30

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/