Tiago

Дејан Тиаго Станковић / Писац прича причу

У оквиру програмске целине Сеобе душа 4. марта у Мастер хали Новосадског сајма у 19 часова, имаћемо прилику да слушамо Дејана Тиага Станковића који ће нам причати о роману Есторил. Након званичног програма, писац ће потписивати књиге на штанду издавачке куће Лагуна.

Дејан Тиаго Станковић рођен је у Београду 1965, где је живео док је дипломирао архитектуру. Живео је у Лондону до 1995, а након тога се преселио у Португал и живи у Лисабону.

Списатељски занат научио је преводећи књижевна дела. Током година је објавио преводе најзначајнијих писаца, како португалских на српски тако српских на португалски, међу којима су Сарамаго, Иво Андрић и Драгослав Михаиловић. Потом је почео да пише и на српском и на португалском. Са објављивањем сопствених дела почео је тек у својим четрдесетим. Објавио је књигу приповедака Одакле сам била, више нисам и роман Есторил, који је преведен на велике светске језике и награђен у Србији и Великој Британији, а у Португалу је ушао у школску лектиру.

Замалек, његов други роман, плод је његових вишемесечних боравака у Каиру током четири године, онога што је тамо доживео и прича које је тамо чуо.

Фото: Душан Тодоровић

 

Ознаке:

Датум

04. Mar 2022.
Завршен!

Време

19:00
Категорија