Ди-џеј Траумер / Дани утопије

Право из париског подземља долази Траумер, уметник који има урођену способност суптилног ткања нарације и дубоког нијансирања ритмова у својој очаравајућој музици. Траумер испоручује хипнотичке представе и музику 2. септембра од поноћи на Mузичкој сцени 2 у Дистрикту, у току отварања програмског лука Калеидоскоп културе.

Иако је рођен и одрастао у Авињону, Траумер данас назива Париз домом. Живео је и ради у француској престоници већ неколико година након што је одлучио да се пресели тамо да би остварио свој сан да постане музичар са пуним радним временом. У годинама откако је направио кључну одлуку да свој живот посвети овом занату, Траумер је постигао нека импресивна достигнућа.
Његова спретност у студију је евидентна у његовом задњем каталогу са чистим техном објављеним уз моћ лејбла као што су Цоцоон и Десолат, са резовима фокусираним на дубљи, промишљенији хаус звук.

Савршен за хипнотизацију плесних подијума, неговао је зрео звук који је суптилан, али покреће тело. Органски звук перкусија и пулсирајуће вибрације баса раде синхронизовано у сржи његових продукција, са дубоким ритмовима који те чврсто хватају и одбијају да попусте.

Овај звук је привукао пажњу промотера широм света, што је довело до свирки од Амнезије на Ибици до Рекс Клуба у Паризу, Фабрика дугмади (Даблин), Метро Данце Цлуб (Аликанте) и међународно познати фестивали као што су Exit фестивал у Србији, Иглоофест (Канада), Б.Ми.Лаке (Мађарска) и Астрополис Фестивал.

Он је главна фаца свог лејбла Gettraum, који је постао универзално поштован за кратко време колико постоји. Лансиран почетком 2016, Gettraum је дозволио Траумеру да у потпуности истражи своју склоност ка убојитим бас линијама и етничком утицају.

У његовој музици можете чути удараљке из Индије, гудаче и дувачке инструменте са Блиског истока и дубоке панафричке ритмове спојене са богатом историјом хауса и техна из Европе и Америке. То је комбинација елемената која је често суптилна, иако веома ефикасна, и део је Траумерове богате музичке ДНК.

Поред турнеје по свету, Траумер такође држи резиденцију на Ринсе Франце, где је домаћин емисије која представља његову свестраност и динамичност. Његови еклектични укуси се сваки пут представљају по сат времена, што му даје прилику да своју љубав према музици подели са новим и старим фановима.

Погледајте цео музички програм који се одвија у Дистрикту у току отварања Калеидоскопа културе, на овом линку.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

02. - 03. Септембар 2022.
Завршен!

Време

23:55

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/