Duša ište pozorište - na sceni su deca oko 10 godina, u kostimima sa jedne strane drže karton sa natpisom, sa druge strane crno platno i maske na licu

Душа иште позориште

Представе „Душа иште позориште”, коју ће креирати деца и глумице Позоришта младих Живанка Мајсторовић и Неда Даниловић, биће премијерно приказане 7. маја у Културној станици Барка.

Представе су резултат серија радионица у којој ће учествовати деца предшколског и школског узраста: аудио и видео снимања помоћу мобилних телефона, креативног писања, режирања и извођења представа за адолесценте и адолесценткиње, сликарских и сценографских радионица, радионице певања и свирања инструмената, радионице у позоришту сенки. Све радионице реализују се у Културној станици Барка у периоду од фебруара до маја.

Поред представе, публици ће бити представљене и изложбе фотографија, које су креирали полазници радионица, и биће доступне до 15. маја у Културној станици Барка.

Идеја представа „Душа иште позориште” је да промовишу еколошке вредности стварањем позоришних лутака од еколошких материјала, али и да анимирају децу узраста од 5 до 10 година да заједно са глумицама продуцирају једну луткарску представу.

Агенда програма за суботу, 7. мај

11:00 Велика сала – Презентација луткарске радионице, представа „Пинокио” Карла Колодија, у драматизацији деце полазника луткарске радионице
11:45 Друштвени центар – Отварање изложбе фотографија
12:15 Велика сала – Презентација плеса
16:15 Велика сала – Представа Театра сенки „Цврчак и мрав”, чију адаптацију потписује Сара Здравковић.
17:00 Велика сала – Представа драмске радионице за адолесценте „Срећна планета” аутора Живанке Мајсторовић и Саре Здравковић. Изводе је деца драмске секције удружења „Радост стварања”
17:45 Велика сала – Пројекција радова кроз објектив телефона „Направићу чудо”
18:30 Велика сала – Јавно читање радова радионице Креативног писања

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Фото: Промо

Tags:

Датум

14. May 2022.
Завршен!

Време

11:00 - 20:00

Локација

Културна станица Барка
Ченејска 54, Нови Сад
Интернет адреса
https://barka.kulturnestanice.rs/

Организатор

Школа мјузикла „Позориштанци"

Остали организатори

Удружење „Радост стварања"
Интернет адреса
https://radoststvaranja.org.rs/
Удружење „Радост стварања"
Интернет адреса
https://radoststvaranja.org.rs/
Удружење „Радост стварања"
Интернет адреса
https://radoststvaranja.org.rs/