Experimental superstars

Међународни фестивал експерименталног филма и музичког видеа „Experimental superstars” бити одржан у Креативном дистрикту од 17. до 19. новембра у оквиру програмског лука Друга? Европа.

Experimental superstars” је међународни филмски фестивал такмичарског карактера који у две селекције приказује најновија достигнућа из области експерименталног филма као и музичког видеа и свих осталих аудио-визуелних форми које не спадају под филм, а служе се филмским језиком.

Експериментални филм је од изузетног значаја за развој филмске уметности. То је поље на ком се проверавају границе могућности филмског језика, промишља суштина филмске уметности, начини његове комуникативности са публиком, руше се устаљена правила филмског израза и постављају нова.

Од 2020. године филмска радионица „Аналогоиди против Дигиталмена“ је саставни део фестивала и намењена је пре свега младим ауторима који су заинтересовани да унапреде своје стваралаштво. Поред едукације, радионица доприноси и јачању капацитета локалне сцене. Ове године радионица ће бити одржана под називом „Дигитални ја, аналогни ја“ и бавиће се питањем идентитета (родних, субкултурних…) у реалном свету и у виртуелном пољу, углавном у домену друштвених мрежа. Тражи се одговор да ли постоје разлике између дигиталног ја, и онога што смо у стварном свету.

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

 • 00

  Дана

 • 00

  Сати

 • 00

  минута

 • 00

  секунди

Ознаке:

Датум

18. Новембар 2022.

Локација

Дистрикт
Bulevar despota Stefana, Нови Сад

Организатор

Удружење „Мафин производња аудио-визуелних производа”
Интернет адреса
https://mafinprodukcija.com/
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.