Гала-презентација књиге „Река: једна другачија дунавска антологија” / Град књиге

Промоција књиге „Река: једна другачија дунавска антологија” одржаће се 18. септембра на Главној бини на СПЕНС-у, у оквиру недеље књижвености Калеидоскопа културе.

На промоцији књиге присуствоваће обе уреднице, Оливиа Спиридон (Тибинген) и Едит Кираљ (Беч/Будимпешта), говориће Радослав Петковић и Владимир Гвозден.

Модератор ће бити Тамара Митровић, а одломке из књиге читаће Светлана Бојковић.

Саставни део ове гала промоције је и музички наступ фантастичних музичара Ralf Schmid и Јоо Kraus.

Дунав, једна од великих артерија Европе, тече кроз толико земаља као ниједна друга река и као ретко која друга увек је изнова изазивала писце. У узајамном дејству људи и њихових прича дуж тока кроз континент она се јавља као осовина згуснутих значења у којима се укрштају различитост, противречности и неистовременост. Рашчлањена у 24 поглавља, антологија презентује текстове уз теме и места – попут потонулих острва, мостова, градова, рата, бекства и још много тога – отварајући их одговарајућим културноисторијским уводима. Заступљени су најзначајнији писци из различитих језика и књижевности дуж Дунава; они очитују разноврсност и шароликост које запањују. То многоструко огледање треба да се одужи једној посебној реци која тече кроз учворени предео и делује као аутентични европски уџбеник.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

18. Септембар 2022.
Завршен!

Време

21:00

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/

Other Locations