Густафи

Концерт групе Густафи одржаће се 13. августа у дворишту Палате Илион у Сремским Карловцима, као део  програмског лука Дунавско море.

Група Густафи настала је крајем 1980. у малом градићу Водњану, у Истри, из једне аматерске сценске групе склоне перформансима и под називом Густапхy његови добри духови одржала први наступ. Чланови Еди Маружин и Чедомир Мошња 40 година свирају заједно, иза себе имају једанаест албума и преко 2500 наступа. Владо Маружин бенд напушта 2012., након 32 године и посвећује се професорском позиву, а двојица преосталих почетних чланова Ливио Моросин и Игор Арих напуштају банд, Игор остаје вањски сурадник, а кроз групу је одонда продефилирало мноштво глазбеника. У почетку експериментални пунк роцк касније замјењују утицаји истарске етно глазбе, као и остале светске етно сцене, из чега се створио осебујни звук Густафа по којем су и сада познати. Мешавином свега што су слушали и чули (од блуеса, цоунтрyја, теxмеxа, цајуна, келтске глазбе, балканске традиционалне глазбе, рускоукрајинских веселица све до ортодоксне истарске канте) створили су један заразни сублимат који осваја људе где год дођу, од Португала, Шпаније, Швајцарске до Израела и Бразила. Албум „ФФ“ издали су 2006. за којег су добили и Порина за најбољи рок албум. 2009. године издају нови студијски албум „Цхупацабра”, на којему чине већи заокрет према коријенима, са пуно експерименталних звукова, фоунд соунда, компјутера. 2012/13. издали су албум „Канибалканска” који је побрао све похвале критичара и сматра се једним од њихових најбољих албума већ сада. 2015. године светло дана угледао је и једанаести албум „Манештра”, а у плану су и нови ЦД и ДВД уживо.

Садашњу поставу чине Еди Маружин, аутор текстова и глазбе, певач и гитариста, Чедомир Мошња – бубањ, Анг Маружин- бас, Гианлуца Антонини – бас, тромбон, Јими Гргић – гитара, Ален Перушко – хармоника, Бернарда Равнић – вокал, перкусије, Борис Мохорић – труба и вокал, Лука Хорват – труба, Антун Ференчић – тромбон, Алдо Фошко – кларинет, клавијатуре, Мирјан Деросси – труба.

Концерт ће бити одржан у току Дунавског културног фестивала.

Овај једнодневни музички фестивал има за циљ да домаћој публици прикаже део спектра музичке разноликости коју нуде бендови и музичари из Европе и региона, посебно они које спаја Дунав, и природа уопште, што се и манифестује у њиховој живописној музици и ведрини коју шире на својим наступима.

Овога пута, акценат је на оригиналној, ауторској музици која је својом жанровском мешавином, забавним карактером и виртуозним изведбама пробила све границе и успела да од ових, наизглед локалних хероја, направи светски препознате уметнике.

Наступају:

18 до 19 часова / DJ Killo Killo / Србија

19.15 до 20.30 часова / Gustafi / Хрватска

20.45 до 22 часa / La Caravane Passe / Француска

22.15 дo 22.30 часова / Magnifico / Словенија

23.45 дo 01.00 часова / Pannonia Allstars Ska Orchestra / Мађарска

Улаз је слободан.

Биће организовани и додатни поласци аутобуса у смеровима Нови Сад-Сремски Карловци и Сремски Карловци-Нови Сад како бисте могли да ужуивате у надалеко чувеним карловачким винима.

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

13. Август 2022.
Завршен!

Време

19:15

Локација

Палата Илион, Сремски Карловци
Dvorac Ilion, Патријарха Рајачића, Сремски Карловци

Организатор

Центар за међународну сарадњу, културу и образовање „Иза угла”

Остали организатори

Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/
Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/
Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published.