Изложба фотографија Владимира Величковића

Изложба фотографија Владимира Величковића, о најзначајнијим догађајима Европске престонице културе од 2018. до 2022. године, биће отворена 26. септембра у 19 часова у објекту Менза у Дистрикту. Посетиоци ће изложбу моћи да погледају до 3. октобра, а радно време објекта биће од 18 до 20 часова у среду, петак и суботу, док у четвртак неће радити.

Владимир Величковић је фотограф рођен у Сомбору 1993. године, који живи и ради у Новом Саду. Фотографијом се бави више од 10 година, од 2012. након завршене Техничке школе „Милева Марић-Ајнштајн“, смер Фотографија, пратећи неке од најзначајнијих догађаја и пројеката кључних институција и организација у граду.

Међу институцијама и организацијама значајну сарадњу остварује се са Српским народним позориштем, Позориштем младих, Америчким кутком, али и са тимовима који воде два велика пројекта од националног значаја, односно две престижне европске титуле које је Нови Сад освојио – Омладинска престоница Европе Нови Сад (ОПЕНС) и Нови Сад – Европска престоница културе.

У оквиру тих пројеката, Величковић је фотографисао неке од најважнијих културних, омладинских и спортских догађаја у граду међу којима су – Свечано отварање Омладинске престонице Европе, ОПЕНС дистрикт – међународни фестивал уличне културе, уметности и спорта, ОПЕНС квиз – један од највећих мултимедијалних догађаја.

У оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“, Величковић је од 2017. године забележио најважније догађаје, међу којима се посебно издвајају нови културни брендови Новог Сада – Дочек и Калеидоскоп културе, сарадња са мрежом културних станица, али и радови са којима је испратио трансформацију Дистрикта.

Поред бројних ренормираних домаћих фестивала на којима је радио, издвајају се EXIT, Улични свирачи, Lovefest, Jazz festival, Филмски фронт, Лименка театар фест и бројни други, али и у региону међу којима се издваја Sea Dance Festival, Sea Star Festival, SONUS и други где је забележио наступе неких од највећих музичких имена и светских звезда.

Учествовао у 10 самосталних и групних изложби, од којих му је најдража Јаззограпхy изложба којом је обележен месец џеза у Америчком кутку у Новом Саду.

Партнер Калеидоскопа културе је Ерсте банка.

The event is finished.

Датум

26. Септембар 2023.
Завршен!

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/