rekapitulacija

Изложба / реКАПИТУЛАЦИЈА

Изложба „реКАПИТУЛАЦИЈА” ће бити постављена од 3. јула до 2. августа у Музеју савремене уметности Војводине и галеријском простору Шок задруге, као централна активност пројекта кроз коју ће бити сагледано три деценије рада Лед арта. Отварање изложбе заказано је за 20.22 часа.

Изложба има три основна сегмента који доносе осврт на три периода рада – „Лед арт” 1993-2002, „Арт клиника” 2003-2012 и „Шок задруга” од 2013. до данас. Лед арт је своје активности почео као неформална група уметника окупљених на иницијативу Николе Џафа са заједничким циљем да се у турбулентним временима реагује на негативне друштвене тенденције уз утопијску идеју да уметност може да промени свет.

Акције Лед арта имају јасну антиратну ноту, промовишу људска права и слободе, а кроз своје деловање група се залагала и за побољшање друштвено-социјалног положаја уметника и њиховог права на достојанствен рад. У складу са друштвеним променама мењао се и метод рада групе, али увек уз основно начело етика пре естетике.

Изложбе ће презентовати главне перформансе и акције Лед арта кроз фотографије, видео записе и реперформансе. Кроз изложбу и пратеће активности заокружује се три деценије рада. То је уједно и покушај да се нађе одговор на питање да ли је уметност заиста нешто успела да промени.

ММЦ Лед Арт од свог оснивања спроводи активности у циљу афирмисања савременог визуелног стваралаштва, укључивања осетљивих група у јавне токове, укључивање и афирмација младих уметника и стваралаца, популаризација савремене уметности кроз перформативне активности у јавном простору и борба за поштовање етике и достојанства професије.

Радно време Музеја савремене уметности Војводине:

Уторак – Петак: 10-18 часова
Субота – Недеља: 10-14 часова
Понедељак: затворено

Фото: Весна Павловић

The event is finished.

Ознаке:

Датум

03. Jul 2022.
Завршен!

Време

10:00

Локација

Музеј савремене уметности, Нови Сад
Дунавска 37, Нови Сад

Организатор

Мултимедијални центар „Лед Арт"

Остали организатори

Музеј савремене уметности Војводине, Нови Сад
Интернет адреса
http://msuv.org/
Музеј савремене уметности Војводине, Нови Сад
Интернет адреса
http://msuv.org/
Музеј савремене уметности Војводине, Нови Сад
Интернет адреса
http://msuv.org/
X