Изложба „Женска имена Новог Сада“

Изложбу Женска имена Новог Сада можете погледати до 19. маја у изложбеном простору Турстичке организације Града Новог Сада. 

Изложба Женска имена Новог Сада ауторке Гордане Стојаковић постављена је 8. марта 2024. поводом промоције другог, допуњеног издања истоимене књиге коју као ауторке потписују Гордана Стојаковић и Светлана Кресоја, а као издавач Бранислав Кнежевић, директор Туристичке организације Града Новог Сада. Изложба, у форми збира комплексних порука датих на плакатима, води посетиоце кроз фрагменте женских личних и колективних прича.

Изложени документи, фотографије и текстови чине до сада необјављени запис о знаменитим женама Новог Сада којима ауторка отвара нове теме у вези са женском културом и баштином. Информације су тематски груписане тако да документују делић богатог наслеђа које су потомцима оставиле Новосађанке различитих вера и нација. Њихове животне приче сведоче о напорима да се изгради бољи, праведнији и толерантнији свет. Чак и кад су деловале у оквирима националних циљева знамените Новосађанке су умеле да направе ону врсту сарадње која је доносила добробит људима свих вера и нација.

The event is finished.

Датум

08. Mar 2024.
Завршен!

Време

08:00

Локација

Туристичка организација града Новог Сада
Трг слободе, Нови Сад
Интернет адреса
https://novisad.travel/cp/
Категорија