Како се гради карактер

Позоришна представа за децу „Како се гради карактер”, драматуршкиње Дивне Стојанов,  биће одржана 10. септембра у Културној станици Млин, а у оквиру недеље извођачке уметности Калеидоскопа културе.

Глумица и редитељка: Исидора Влчек

Дизајнер звука: Филип Готовац

Значај пројекта огледа се у стварању и анимирању млађе позоришне публике и формирању и неговању културних навика код најмлађег узраста. Такође, форма театар објеката, подврста луткарства, развија машту и креативност јер демонстрира како деца могу да се играју оживљавањем свакодневних предмета.

Представа говори о развитку личности, важности суочавања са сопственим страховима и дидактички приказује начине превазилажења препрека и тиме осанужује децу и пружа им практичне алате за свакоднене изазове у животу.

Како карактер не би био кула од карата, него чврст као Ајфелова кула, девојчица Ана креће у поход да изгради свој карактер.

Представа „Како се гради карактер” награђена је Наградом Павле Јанковић Шоле за најбољу савремену монодраму за децу од стране Змајевих дечјих игара и РТВ-а и Глумачком наградом на 30. фестивалу монодраме за децу, од стране Змајевих дечјих игара.

Пројекат је део националног конкурса за уметнике и уметнице „Уметници. Сад!“, који у оквиру Калеидоскопа културе расписује Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Од самог почетка, реализацији конкурса „Уметници. Сад!“ подршку пружа IDEA која послује у оквиру компаније Меrcator-S.

 • 00

  Дана

 • 00

  Сати

 • 00

  минута

 • 00

  секунди

Ознаке:

Датум

23. Април 2023.

Време

11:00

Локација

Позориште младих
Ignjata Pavlasa 4, Нови Сад
X