klavirsko trojstvo

Клавирско тројство: Васил Хаџиманов – Бојан Зулфикарпашић – Матија Дедић

Након концерта „Увертира за мир”, 16. јула у Креативном дистрикту очекује нас концерт „Клавирско тројство: Васил Хаџиманов – Бојан Зулфикарпашић – Матија Дедић”, у организацији Музичке омладине Новог Сада.

Концертом ће се представити врхунски уметници – пијанисти Васил Хаџиманов, Матија Дедић и Бојан Зулфикарпашић, прослављени музичари са бриљантним каријерама, бројним ауторским албумима и наградама, као и сарадњама са највећим именима џез и модерне музике, који су поставили стандарде мешања модерног џез језика са балканским музичким наслеђем.

Кроз музику која спаја неспојиво, не познаје границе, радује се различитостима и прихвата их као могућност за узајамни раст, ова тројица музичара промовисаће вредности интеркултуралног дијалога, заједништва, разумевања и помирења. Сигурни у своје корене ови уметници не остају затворени у истим, већ су напротив слободнији И толерантнији према мелодијама и музици туђег порекла, флексибилнији у спајању традиционалног и савременог. Мото њихове музике био би „јединство у различитости”, оно што је мото и наше војвођанске регије и Новог Сада, као раскрснице познате по етничкој шароликости.

Фото: Небојша Бабић

Ознаке:

Датум

16. Jul 2022.
Завршен!

Време

22:35 - 23:30

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Музичка омладина Новог Сада
Интернет адреса
https://www.muzickaomladina.org/