vladimir samardzic

Концертна промоција албума „Catching the Wind” / Владимир Самарџић Трио +1

Концерт Владимира Самарџића са триом биће одржан 1. септембра у 20.30 часова на Музичкој сцени 2 у  Дистрикту, у оквиру отварања програмског лука  Калеидоскоп културе.

Перформери:

Владимир Самарџић – бас гитара

Марко Антонио да Коста – гитара

Владимир Костадиновић – бубњеви

Андреја Крстић – перкусије

„Први албум Владимира Самарџића у формату гитарског трија поставља га као снажног лидера у композицији са јасном стилском визијом. Од прве песме „Grisignana” и магичног гласа Тане Алексе, позива слушаоца на путовање којем је тешко одолети. Води кроз различите и узбудљиве путеве, атмосфере и слике које не остављају места сумњи и равнодушности. У првом делу албума, његов сарадник је бразилски гитариста Марко Антонио да Коста, док је у другом делу његов стари пријатељ Ненад Гајин. Сваки од њих је донео јединствен звук и енергију. За овај снимак Владимир се поново окупио са својим омиљеним бубњаром Дадом Маринковићем, стварајуц́и јак и богат ритам, док је сарадња са перкусионистом Андрејом Крстићем, у две дуетске песме, донела нове и занимљиве музичке пејзаже кроз ово ветровито путовање.”

СКЦ НС

„Зрело. Моћно. Разнолико. Ово није уобичајени „Бас албум“, пун је музике различитог сензибилитета и то га чини посебним. Преслушао сам сав материјал у једном даху.”

Бодан Арсовски – Леби И Сол

Владимир Самарџић је бас гитариста, композитор, музички инструктор и колумниста. Сматра се једним од најсвестранијих и најутицајнијих басиста у Србији и на простору бивше Југославије. Сарађује са великим бројем оркестара (Београдска филхармонија, РТС Биг Банд, Војвођански Симфонијски Оркестар, Мамбо Старс, Новосадски Биг Банд), познатим вокалним солисткињама из Србије и региона (Амира Медуњанин, Бисера Велетанлић, Јелена Томашевић, Тереза Кесовија), као и са светски признатим џез и wорлд мусиц именима, међу којима су Luis Bonilla, Karlheinz Miklin, Thana Alexa, Marco Antonia da Costa, Felipe Salles, Mokhtar Samba, Teodosi Spasov, Марко Ђорђевић, Бојан Зулфикарпашић, Елвис Станић, Душан Јевтовић, Васил Хаџиманов, Ненад Гајин и Слободан Тркуља.

Био је стипендиста музичке академије Berklee College of Music, као и српско-америчке фондације СТУДЕНИЦА. Током студија у Бостону (1997-1999), где је дипломирао са завршним успехом „SUMMA CUM LAUDE“, добија награде „Bass Department Achievement Award“ и „BMG JazzAward“.

Као басиста култног рок састава СМАК (1995-1997, албум „Bioskop Fox” 1995), стиче прва озбиљнија концертна искуства, а као дугогодишњи члан балкан јазз фусион Васил Хаџиманов Бенда (2000-2010), са којим је снимио четири албума, наступа широм региона и Европе, као и у Нагоји (Јапан) 2005. године. Са групом „Балканополис” Слободана Тркуље (2002-2005) свирао је на великом броју европских wорлд мусиц фестивала.

Са својим ауторским џез квинтетом PANNONIA PROJECT објавио је албум THE BRIDGE на коме се први пут представио као композитор и аранжер. Био је члан хрватског електрик џез квартета CXEWBAKKA 4. Наступао је више пута у свим великим концертним и спортским халама у Србији и региону као и на великим бинама под отвореним небом пред више десетина хиљада људи.

Започиње сарадњу са једним од најпознатијих хармоникаша у региону Борком Радивојевићем на његовом новом „Балкан wорлд мусиц“ пројекту – Борко Радивојевић Орцхестра. Објављено је прво издање веб портала и магазина – БАСИСТА у којем Владимир почиње да ради као колумниста и пише бас лекције. На позив светски познатог тромбонисте Луиса Бонилле постаје члан његовог европског квинтета. Исте године креће у снимање првог соло албума „Catching the Wind“ са хрватским бубњарем Дадом Маринковићем и гитаристима Ненадом Гајином и бразилцем Marcom Antonio Da Costom.

Дуги низ година активан је као инструктор бас гитаре, предавач на „Bass Workshop” радионицама у Србији и региону, као и на музичким интернационалним џез семинаринма. Са бубњарем Бранком Поповићем одржава први дводневни Семинар за бубњаре и басисте – БиБ, јединствен на овим просторима.

Владимир Костадиновић, награђивани бубњар, вођа бенда, композитор и аранжер, један је од најтраженијих бубњара на европској џез музичкој сцени. Музичко образовање започео је са пет година када је почео да учи класичну хармонику и бубњеве. Бубњеви су одувек били његова права љубав. У августу 2009. позван је да наступи са мајстором оргуља Хамонд Б3 Тонијем Монаком. За то време Владимир је формирао и сопствени квартет са Џимијем Грином, Денијем Грисетом и Метом Бруером који је садржао сопствене композиције. 2009. године са својим бендом одлази у студио у Нјујорку и снима свој први це-де „COURSE OF EVENTS”. Убрзо након тога придружио се бенду Антонио Фарао Триа, са којим тренутно свира и путује широм Европе. Владимир је снимио и свој други албум „THE LEFT SIDE OF LIFE” уживо на Generations Jazz Festivalu у Фрауенфледу у Швајцарској, који је објавила једна од најпрестижнијих џез издавачких кућа у Европи – ENJA Records. Објавио је два це-де-а под својим именом и добио је позитивне критике широм света, између осталог на утицајном веб порталима Modern Drummer, Jazz Times, Jazzthing, Jazzpodium i All about jazz, итд.

Тренутно пише музику за свој предстојећи албум и наставља да одржава концерте широм света.

Владимир је провео доста времена свирајући и снимајући у Нјујорку са многим великим џез музичарима на светској сцени. Делио је сцену са Benny Golson, Charles Tolliver, George Garzone,Seamus Blake, Linda Oh, Melisa Aldana, Dusko Gojkovic, Antonio Farao, Martin Fuss, Kevin Hays, Gregory Porter, Till Brönner, Dominique Di Piazza, Chico Freeman, Jimmy Greene, Mike Moreno, Didier Lockwood, John Ellis, Franco Ambrosetti, Danny Grissett, Tim Green, Darryl Hall, Marcin Wasilewski, Tony Monaco, Peter King, Bill Ramsey, Vicente Archer, Joe Sanders, Matt Brewer,Benito Gonzales, Donald Smith, Kiyoshi Kitagawa, Eric Lewis, Antoine Drye, Tivon Scott Pennicott, Mansur Scott, Ziplfo Weinrich, Andre Heller, Andrea Eckert, Maria Bild, Oliver Kent, Uli Langthaler, Johannes Strasser, Francesco Angiuli, Wolfgang Puschnig, Christian Havel, Erwin Schmidt…

Цео музички програм у оквиру отварања Калеидоскопа културе можете погледати на овом линку.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

01. Септембар 2022.
Завршен!

Време

20:30 - 22:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад