La Caravane Passe

Концерт групе из Француске, La Caravane Passe, одржаће се 13. августа у дворишту Палате Илион у Сремским Карловцима, у оквиру програмског лука Дунавско море.

За La Caravane Passe („караван пролази“) тачка гледишта је увек путничка. Скоро двадесет година Тома Фетерман води свој бенд, па и све нас њиховим стопама, на двоструко путовање кроз музичке пределе источне и јужне Европе, а потом и на продужене турнеје, заустављајући се где год гледаоци сањају да оду. La Caravane Passe je 4 године путовао и тражио инспирацију у новопосећеним земљама – Турској, Либану, Кореји, Новој Каледонији, Јапану, Египту…

Такође се ради о „позивању људи на забаву док смо свесни хаоса који нас окружује“ – на пола пута између Ничеа и сеоског музичара. Говорити из путничке тачке гледишта је и говорити из мигрантске тачке гледишта, без великог говора, без морализма, али са бесном жељом за плесом.

На француском, енглеском, шпанском, каталонском и још неколико језика, La Caravane Passe већ неколико година пуни концертне дворане и обилазе пријатељске фестивале, познате земље и нове земље.

Концерт ће бити одржан у току Дунавског културног фестивала.

Овај једнодневни музички фестивал има за циљ да домаћој публици прикаже део спектра музичке разноликости коју нуде бендови и музичари из Европе и региона, посебно они које спаја Дунав, и природа уопште, што се и манифестује у њиховој живописној музици и ведрини коју шире на својим наступима.

Овога пута, акценат је на оригиналној, ауторској музици која је својом жанровском мешавином, забавним карактером и виртуозним изведбама пробила све границе и успела да од ових, наизглед локалних хероја, направи светски препознате уметнике.

Наступају:

18 до 19 часова / DJ Killo Killo / Србија

19.15 до 20.30 часова / Gustafi / Хрватска

20.45 до 22 часa / La Caravane Passe / Француска

22.15 дo 22.30 часова / Magnifico / Словенија

23.45 дo 01.00 часова / Pannonia Allstars Ska Orchestra / Мађарска

Улаз је слободан.

Биће организовани и додатни поласци аутобуса у смеровима Нови Сад-Сремски Карловци и Сремски Карловци-Нови Сад како бисте могли да ужуивате у надалеко чувеним карловачким винима.

Фото: Тијана Пакић

The event is finished.

Ознаке:

Датум

13. Август 2022.
Завршен!

Време

20:45 - 22:00

Локација

Палата Илион, Сремски Карловци
Dvorac Ilion, Патријарха Рајачића, Сремски Карловци

Организатор

Центар за међународну сарадњу, културу и образовање „Иза угла”

Остали организатори

Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/
Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/
Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/