Љуба Арнаутовић / Ноћ књижевности

Љуба Арнаутовић из Аустрије учествоваће на Ноћи књижевности 17. септембра од 17 до 20 часова у приземљу СПЕНС-а, у кафићу Москва, у оквиру недеље књижевности Калеидоскопа културе.

О књизи „Јунски снег”:

Године 1934, Ева која припада „Републиканском шуцбунду“ шаље ван земље своје синове, Славка и Карла, како би их склонила на сигурно од националсоцијалиста. „Шуцбундлерска деца“ проводе ферије на Криму да би затим живела у луксузном дому у Москви. Све док Хитлер не прекрши пакт са Стаљином. Славкови трагови се губе, Карла хапсе, доспева у поправни дом за децу и омладину и напослетку као „народни непријатељ“ у радни логор. У гулагу упознаје своју будућу супругу Нину – ауторкину мајку. Карл жели назад у Беч, чим то дозволе прилике, своју жену тиме нагони у туђину…

Анастасија нема обрве. А с 32 године ни мужа. Није јој потребан? Ниједан је неће? Зато што нема обрве? Зато што је прворођена кћи?

Љуба Арнаутовић је рођена 1954. у Курску, а 1959. године се сели за Аустрију. Активна је плесачица, преводилац, радио новинарка, културна менаџерка. Активна је као аутор од 2010. године, а први роман „Im Verborgenen“ издаје 2018. године.

Фото: Leonhard Hilzensauer Zsolnay

Ознаке:

Датум

17. Септембар 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 20:00

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/