ЛП Дуо

Концерт ЛП Дуа биће одржан 4. септембра у 19 часова на Музичкој сцени 1 у Дистрикту, у оквиру отварања програмског лука Калеидоскопа културе.

ЛП Дуо ће премијерно представити нове оригиналне ауторске композиије, настале у оквиру уметничко-научног пројекта „Beyong Quantum Music” и током резиденцијалног боравка на Техничком универзитету у Делфту (Холандија) у претходној половини године. Соња и Андрија су у овом периоду имали прилику да сарађују са најистакнутијим квантним физичарима и миркобиолозима из целог света, укључујући и научнике са универзитета у Оксфорду и Копенхагену. Звуке квантних компјутера, померања атома и генетског кода под плаштом већ препознатљивог музичког језика, ЛП Дуо ће извести на иновативним инструментима – Duality хибридним клавирима. Ради се о пројекту који су Соња и Андрија развијали у оквиру своје истоимене компаније у сарадњи са инжењерима угледне америчке фирме HTEC, а уз подршку Фонда за иновациону делатност. Пројекат „Beyond Quantum Music” је продужетак пионирског европског пројекта „Quantum Music”, започетог 2015. године са идејом истраживања звука и музике квантног света кроз дијалог и експерименте музичара, квантних физичара и електроинжењера.

Носилац пројекта је Музиколошки Институт САНУ. Након Новог Сада, ЛП Дуо ће пројекат представити и на чувеном фестивалу Аrs Electronica у Линцу, а потом и на концертима у Београду и Холандији.

ЛП Дуо су у претходне две године били изузетно инспирисани, па је недавно објављен и њихов нови албум „Dead Sea” у издању највеће светске издавачке куће за класичну музике, Universal Music, чији су Соња и Андрија ексклузивни артисти. Након албума „Duality” и спајања наизглед неспојивих светова, „Dead Sea” је албум који настаје и комуницира кроз додир са најфинијим унутрашњим доживљајима и емоцијама.

„Путници покушавају да се врате у тачку поласка, али схватају да је то немогуће јер их је само путовање већ променило.”

Соња и Андрија – ЛП Дуо

Цео музички програм у току отварања Калеидоскопа културе погледајте на овом линку.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Antal Laslo

Ознаке:

Датум

04. Септембар 2022.
Завршен!

Време

19:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Музиколошки институт САНУ
Интернет адреса
https://www.sanu.ac.rs/en/sasa-institutes/institute-of-musicology/