Мајсторско писмо / Бијенале сценског дизајна

Изложба „Мајсторско писмо” биће постављена од 1. до 9. септембра у Дистрикту у објекту Радионица, локалу 4 и биће доступна сваког дана од подне до поноћи.

Изложба „Мајсторско писмо” ће бити представљена као најважнији део „Бијенале сценског дизајна” у току отварања и недеље архитектуре програмског лука Калеидоскоп културе.

Посвећена је делима заната, тј. знању, вештинама и искуству израде (најчешће ручне) предмета и делова декора, костима, реквизите и лутки, у позоришним радионицама на простору некадашње СФРЈ, у периоду од 2006. до 2022. године.

Петнаест година након последњег издања „Бијенале сценског дизајна”, желимо да поново ставимо у фокус људе који раде у позоришту, чијем раду се, као публика, дивимо, али никада изблиза. Они се не пењу на позорницу и не добијају аплауз. Оне раде у занатским радионицама позоришта, у кутцима далеко скривеним од очију публике, у просторима затрпаним остацима материјала, вишком дрвета, крпицама по поду, опиљцима на столу за резање, са специфичним мирисом лепка и боје, и свеже скуване кафе, рано изјутра.

Овога пута, главна изложба посвећена је искључиво људима иза сцене и они су стављени под светлост рефлектора. Изабрани су радови мајстора израђени у 16 позоришта, из Београда, Будве, Љубљане, Новог Сада, Подгорице, Сарајева, Суботице и Загреба.

Кустос и аутор концепта: Татјана Дадић Динуловић

Избор предмета: Татјана Дадић Динуловић и Даринка Михајловић познатија као Селена Орб

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

02. Септембар 2022.
Завршен!

Време

12:00 - 23:55

Локација

Радионица, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Факултет техничких наука
Интернет адреса
http://www.ftn.uns.ac.rs/n475077930/fakultet-tehnickih-nauka